Skocz do zawartości

Corsa B duże spalanie z powodu awarii czy krótkiej jazdy?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Wymieniłem się na kilka dni na corse 1.2 16V, przede wszystkim, różnica w jeździe i przyspieszeniu jest olbrzymia i bardzo odczuwalna, to jest normalne, że ta 1.2 ma prawie 2x większe przyspieszenie od 1.0 (x10xe)?

• Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Wymieniłem się na kilka dni na corse 1.2 16V, przede wszystkim, różnica w jeździe i przyspieszeniu jest olbrzymia i bardzo odczuwalna, to jest normalne, że ta 1.2 ma prawie 2x większe przyspieszenie od 1.0 (x10xe)?

To nie jest normalne. Też jezdziłem 1.2 16v. Przede wszystkim różnica w elastyczności jest znaczna jak dla mnie. Wiadomo że do 100km/h też jest lepiej (ale na pewno nie 2x, co najwyżej 4sec). CO do maksymalnej to ciężko stwierdzic, bo moją 1.0 jechałem niby 165km/h, ale liczniki zawsze coś przekłamują. Według mnie różnica jest przede wszystkim w elastyczności i to jest duuuuży plus.

z predkoscia tak jak z natezeniem dzwieku , 90 a 92 dB mala roznica , a dzwiek jest glosniejszy 2 razy.

dla kogos kto ma 100 na liczniku po 16 - 17 sekundach , osiagniecie 100 po 12 s jest jak 2 razy szybciej.

jestem ciekaw jak to jest przesiasc sie z 1.0 do 2.0 :wesoly:

Gość Anonymous

z predkoscia tak jak z natezeniem dzwieku , 90 a 92 dB mala roznica , a dzwiek jest glosniejszy 2 razy.

dla kogos kto ma 100 na liczniku po 16 - 17 sekundach , osiagniecie 100 po 12 s jest jak 2 razy szybciej.

jestem ciekaw jak to jest przesiasc sie z 1.0 do 2.0 :wino:

No dużo racji masz. :wino: Corsą 2.0 nie jezdziłem więc się nie wypowiadam, ale mogę sobie to tylko wyobrazic. :wino:

Wsiądź do kadetta z 2,0 16V, będziesz miał porównanie, tylko że corsa jedzie ciut szybciej :wino:

ja37 , w niedziele mialem wyscig z CB 2.0 16v , zostala w tyle , albo skatowane te 16v bylo albo jednak ja mam mocno dlubniety , cos tam pamietam ze mi KWADI mowil ze dlubane bylo te moje "C20NE" :wino:

A widzisz, moja 16 chodzi lepiej, niż wcześniejsza 8

Gość Anonymous
qazman89, i jak Ci idzie z diagnozą? Ja tylko podpowiem że mi 1.0 z ciężkim butem w tych warunkach pali max 6.5l/100km, przy czym większośc przejeżdżam w trasie.

Gość Anonymous

Jednak coś jest nie tak z samochodem, przejechane 145km i spalił około 13,5l w odcinkach około 30km w trasie.

Tankując na rozgrzanym silniku do pełna i jeżdżąc bez postojów pali normalnie, około 5,5 w trasie - sprawdzane kilka razy.

#

Ile bym zapłacił za swap silnika na 1.2 lub 1.4?

Poszukałem na google i wiem, że na 1.2 musiałbym zmienic komputer (ile to kosztuję mniej więcej?) coś jeszcze do tego dojdzie?

Jak z wymianą na 1.4?

Czy szukając nowego silnika musiałbym patrzeć na jakiś z oznaczeniami XE (mam X10XE) czy nie ma to żadnego znaczenia?

Ile mechanicy biorą za zrobienie czegoś takiego?