Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

a więc sprawa wygląda tak. udało mi się dorwać dorwać 2 czujniki jeden właśnie płynu chłodzącego 2 płynu spryskiwaczy z astry gsi z kompem. Jak każdy wie te czujniki są robione pod komputer a ja chcę je podłączyć normalnie pod kontrolkę czyli muszę je poprzerabiać :roll:

co do czujnika płynu spryskiwaczy to akurat problem jest najmniejszy bo wystarczy go tylko obrócić o 180stopni to już z czujnikiem płynu chłodniczego jest już większy problem :P

kożystałem z objaśnienia ze strony autkokącik http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/instalacje/instalacje.htm za ale tam nie ma dokładnego opisu jak ten czujnik przerobić, ile uciąć tego czegoś itd :| czy ktoś już przerabiał ten czujnik? jak tak to proszę o objaśnienie jak to zrobić w miarę jak najprostszym językiem i o ile możecie to dawajcie fotki przeróbki, no i ewentualnie podajcie inny sposób przeróbki jak znacie :roll:

Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki! Pozdro!

https://forum.opel24.com/topic/1780-czujnik-z-korkiem-do-zbiorniczka-p%C5%82ynu-ch%C5%82odz%C4%85cego/

Tam jest bardzo fajnie opisane.

Jak masz dostęp do calibry, to zmierz odległość od korka do poziomu np max.

Zmierz u siebie i skróć o różnicę.

Skracaj od strony korka, to widać na zdjęciach.

Gość Anonymous

ale mam skracać korek? czy co? bo u mnie ta rurka na której pracuje ten korek ma taką długość jak na zdjęciach

tak sobie myślałem i wymyśliłem że można by było coś takiego zrobić nie przerabiając czujnika tylko dokładając jakiś przekaźnik :roll: tylko jaki i jak :roll:

Jak masz tą samą długość, to na razie zostaw, potem doświadczalnie zobaczysz.

Przekaźnik, jak najbardziej, najmnejszy i najtańszy, obciążeniem będzie tylko żarówka kontrolki.

Nom, jakieś 2 zł wybulisz, może mniej :mrgreen: