Skocz do zawartości

jak sprzężyć oryginalny alarm i centralny zamek innej firmy?

Rekomendowane odpowiedzi

założyłem centralny zamek do asterki calssic z 99r ma ona oryginalny alarm. z centralki zamka wychodza dwa kable - biały i brązowy które trzeba podłączyć pod alarm. Teraz moje pytanie brzmi...

Gdzie znajduje sie centralka alarmu i jak ona wyglonda? mile widziane foto:) a także pod jakie kable trzeba się podpiąć pod tą centralke?

Druga sprawa gdzie znajduje sie syrenka alarmu?

acha i potrzebowałbym schemat instalacji kierunkowskazów lub poprostu niech ktos mi napisze na którym kablu przy przedniej zarówce kierunkowskaza po włączeniu kierunku pojawia sie +

sprawa nie cierpiąca zwłoki!

dzięki z góry!!

https://forum.opel24.com/topic/1898-jak-sprz%C4%99%C5%BCy%C4%87-oryginalny-alarm-i-centralny-zamek-innej-firmy/

Co do alarmu to ci nie pomoge ale kabelki masz w ze tak powiem w progu po stronie kierowcy pod wykladzina i guma od drzwi,idzie tam gruba wiazka kabli i te co cie interesuja to czarne dwa kabelkito sa bodaj kierunki.Syrenka teoretycznie znajduje sie na grodzi przedniej wiec tam szukaj malej kostki lub normalnej syrenki.

Nie wiem, gdzie jest centralka od fabrycznego alarmu, ale szukałbym za schowkiem na grodzi.

• 2 tygodnie później...

Wiec tak moje poszukiwanie zakończone centralka jest przyczepiona opaskami za skrzynką bezpieczników alarm firmy langeford teraz szukam schematu tego alarmu i jutro czas to w końcu połączyć:?: jak znajdę trochę czasu to postaram się napisać manula odnośnie zakładania centralnego zamka i alarmu w astrach:P

[ Dodano: Nie Sty 28, 2007 22:23 ]

instalacja zakończona pomyślnie :evil: centralny i alarm już tworzą jedną całość :evil:

pss jak by ktoś miał tego typu problemy to służę pomocą :evil: