Skocz do zawartości

corsa 1.4 96 r silnik gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Bartol124, jak byś czytał temat uważnie,to byś zauważył że w pierwszym poście są wyszczególnione błędy z diagnostyki.

pawelcer ja bym skupił się na błędzie 24,mam ten sam problem z prędkością własną pojazdu, a co za tym idzie gaśnięciem silnika,u mnie przyczyna jest padnięty czujnik abs-u przy lewym kole z którego czyta prędkość.

https://forum.opel24.com/topic/19788-corsa-14-96-r-silnik-ga%C5%9Bnie/page/2/#findComment-174920

blad predkosci pojazdu - zegary , nie pamietam dokladnie jak to wyglada , ale w zegarach jest cos tam do wymiany , ja wymienilem zegary i blad zniknal , jak i przestal mi gasnac silnik.

https://forum.opel24.com/topic/19788-corsa-14-96-r-silnik-ga%C5%9Bnie/page/2/#findComment-174752

• 4 miesiące temu...

Witam, temat stary, ale u mnie jest dokladnie to samo.

Szkoda ze model inny. Mam Corse B 1.6 GSI z '93 roku.

Ostatnio popsul mi sie predkosciomierz, linke mam jutro kupic i wymienic na dniach (o ile to wogole ona nawalila, ale najprawdopodobniej tak).

Od kiedy kupilem auto, poltora roku temu, nie dziala ABS. Ciagle swieci sie kontrolka, nie mam na tylnym kole koronki i to zapewne jest glowna przyczyna.

Od ponad tygodnia walcze z gaśnięciem silnika. Obroty są wogole niskie, jak działa "dobrze" to ma ok 700 obrotów na luzie. W gorszym przypadku obroty wynosza nawet 500 a jak sie przymuli to nawet okolo 100 jak skoczy.

No i tak jak juz wczesniej bylo pisane, silnik gasnie po wcisnięciu sprzegla.

Z tego co wyczytalem, to przyczyną tego mogą byc nawet te poprzednie usterki. nic jeszcze w tej sprawie nie robilem, jutro podjade do mechaniora moze cos uradzi.

A moze ktos mial podobne problemy i juz naprawil, to moglby mnie tu napisac co mam posprawdzac i gdzie zajrzec ;)

Pozdro

[ Dodano: Czw Sie 20, 2009 15:57 ]

Po dzisiejszej diagnostyce, wyszly mi bledy: 68,24,35.

Czyli cos z silniczkiem krokowym i linka predkosciomierza ktora sie spsula.

Wymiane obu wycenili mi na 150-180 zl (czesci i robota, linke juz kupilem).

Swoja droga zebym wiedzial ze to tak sie diagnostyke robi to i sam bym dal rade. Mechanik zrobil zworke z drutu i potem patrzyl na miganie kontrolki check engine. Po wszystkim wsadzil drut do kieszeni i powiedzial ze wlasnie schowal urzadzenie diagnostyczne :oops:

https://forum.opel24.com/topic/19788-corsa-14-96-r-silnik-ga%C5%9Bnie/page/2/#findComment-145873

• 5 miesięcy temu...