Skocz do zawartości

Przymulenie po wciśnięciu gazu w podłogę

Rekomendowane odpowiedzi

No to może już załatwiłeś membrany parownika i dlatego masz teraz kłopota.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

W każdym jest, trzeba szukać gdzieś na dole.

• 1 miesiąc temu...
Gość Anonymous

Mam problem,podczas jazdy kiedy wcisnę pedął gazu do końca ok 120 km/h samochód mi zwalnia i jak przełączę na benzyne,a potem na gaz to jest już ok,dzieje się tak od niedawna i tylko po zalaniu baku z gazem do pełna,instalacja najzwyklejsza bez komputera,roczna,wymieniany już filtr gazu oraz powietrza

Gość andrzej_m55

sedziaslawek, powiem tak

na początek zapraszam tu

http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=23972&postdays=0&postorder=asc&start=1107

a następnie powiedz kiedy byłeś na regulacji , czy czytałeś to co wyżej napisali

to znaczy spuszczenie tego syfu z parownika itd.

Gość Anonymous

Właśnie nic nie było robione przy parowniku,wogóle to dla mnie jest zagadką dlaczego tak się zrobiło,po tym jak był wymieniony filtr gazu,leję do pełna bak i jadę ok 120 km/h a on mi lekko zwalnia,ja staję,ruszam ponownie i już jest ok,byłem na przeglądzie i niby wszystko ok jakieś dwa czujniki z trzech były mi zdjęte,ale jest to samo,jedyne co zrobiem to przykręciłem na wężu zawór że był mniej dynamiczny??pomóżcie

Gość andrzej_m55

kolego przegląd a regulacja to dwie różne sprawy

jedyne co zrobiłem to przykręciłem na wężu zawór że był mniej dynamiczny

ten co idzie od parownika ta śruba to mieszanka

Gość Anonymous

Przeglądu nie robiłem,jedynie zostawiłem na dwa dni u gazownika i miał wszystko dobrze obejrzeć i sprawdzić,ponieważ ja się za bardzo nie orientuje,na parowniku była lekko do góry podkręcana czarna śróbka,od tzw mieszanki ale to dosłownie milimetr