Skocz do zawartości

Przymulenie po wciśnięciu gazu w podłogę

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andrzej_m55

ostateczność to regeneracja parownika lub nowego

miałem taki kłopot w poprzednim aucie , wiele szukania i cudowania

wymiana dopiero dała efekt ( lecz to ostateczność)

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość maniek02

ja tez w mojej corsie mam takie przydławienie ale to tylko w określonych momentach np wrzucam 1 i jak ruszam ze swiateł nie wciskam od razu pedału w podłoge ;p tylko 3/4 pedału po ruszeniu dopiero podłoga i nie dusi sie, tak samo z 2,3,4,5 mam nie daje od razu pedału w podłoge tylko np wrzucam bieg gazu 1/2 albo 3/4 i po chwili podłoga.. dosłownie 2-3 sek :drunk: i autko zapindala... ??? ???

Gość Anonymous

ja musze potestować zobaczyć czy jak zaleję 30 litrów nie 33 to czy to samo mi się robi,ewidentnie czuję jak zaleję do pełna że naglę auto jest takie ciężkie wolne,potem jak troche metrów przejadę to już jest lepiej, ;p

Gość Anonymous

Wiem i właśnie dziś mi mechanik spuścił ten brud z parownika o czym pisaliście,podobna rzecz mi się działa jak włączyłem na drugi bieg to ja mu gazu a on mi szarpał,potem już było dobrze

• 3 tygodnie później...
Gość Baton102

Po przeczytaniu tych postów stwierdzam, że do moich objawów nic nie pasuje. Spuszczałem ostatnio ten syf z parownika, trochę go tam wyleciało, filtry nowe, a samochód nadal zamula. Na zimnym silniku jest idealnie, a jak się troszkę już nagrzeje, to zaczyna zamulać. Ostatnio nawet zauważyłem, że od ok 2500 obrotów zaczyna zamulać, i czuć, tak jakby coś przeskakiwało. Nie wiem jak to opisać dokładniej, ale ja to wyczuwam. Myślę też, że parownik już będzie do wymiany, bo jak spuszczałem jednego dnia ten syf z niego, to na drugi dzień jak chciałem to powtórzyć, to ten otwór był zatkany od wewnątrz jakimś brudem

Spuszczałeś na gorącym silniku?

Pewnie tak

Proponuję troszkę skręcić regulację na parowniku, może dawka gazu jest dobra na zimnym, ale już za duża na ciepłym?

Gość Baton102

No pewnie że na gorącym, inaczej nie wypłynie przecież. Na dodatek psiuknąłem do środka coś ala WD40 żeby lepiej spłukało. No spróbuje przykręcić

Może wywnioskujesz coś z TEGO opisu.

Gość Anonymous

Mam problem z holenderską instalacją KOLOTEK jak daje mu gazu to się, dusi może ktoś wie gdzie robią holenderskie instalacje, i kto ma do tego program z okolic Olsztyna ,albo co może w nim być rozebrałem wszystko i wyczyściłem a on dalej się muli :placze:

poprawiłem literówkę / ko78