Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek_rr5

Sprawdzałem wszystkie możliwości i wychodzi na to że element który załącza w skrzyni padł. Szukałem na forum i nie znalazłem jak wymienić ten przełącznik wbudowany w manualną skrzynie. Prosze o pomoc jak sie za to zabrać, trzeba wchodzić pod auto ? :wink:

https://forum.opel24.com/topic/21400-brak-%C5%9Bwiate%C5%82-cofania-skrzynia-manualna-sintra-22-16v-97r/

Wszystko zależy jaki masz dostęp do czujnika,sprawa jest banalnie prosta,wykręcasz stary czujnik i wkręcasz nowy.Miałem okazję wykręcać coś takiego w Vectrze B i obecnej Astrze G,w obu przypadkach był dobry dostęp spod maski.

Witam.

Nienapisałes jakie posiadasz auto , uzupełnij profil bo oprócz tego że jest żółte? i jest to Sintra niewiele więcej wiadomo.

Dla auta z slnikiem X22XE nalezy wymontowac lewe koło i tam w okolicach przegubu powinien być czujnik z uszczelniaczem . Jak uzupełnisz dane to potem podamy więcej informacji.

Pozdr.

• 5 lat później...

Mam ten sam problem. Nie świecą mi światła cofania. Żarówki sprawdzałem - są dobre. Pozostaje ten czujnik. Kolega napisał, że trzeba zdjąć lewe koło, może się myle ale ja w swoim aucie mam dwa lewe koła. Więc gdzie dokładnie jest ten czujnik?

Czujnik masz w skrzyni biegów, więc nie trudno domyślić się które koło.

Nie jestem pewien ale chyba od góry masz lepsze dojście do niego.

Na fotkach masz widok od strony nadkola po opuszczeniu sanek i w widok w wyjętej skrzyni od góry

czujnik wstecznego fot1.jpg

czujnik wstecznego fot2.jpg

Mam ten sam problem. Nie świecą mi światła cofania. Żarówki sprawdzałem - są dobre. Pozostaje ten czujnik. Kolega napisał, że trzeba zdjąć lewe koło, może się myle ale ja w swoim aucie mam dwa lewe koła. Więc gdzie dokładnie jest ten czujnik?

Ja jak do kogoś pierwszy raz wchodzę zazwyczaj się witam i przedstawiam.

Kolego skoro nie wiesz gdzie masz skrzynie biegów w swoim autku to może jedź do mechanika/elektromechanika. Zanim wymontujesz sprawdź czy działają na krótko.