Skocz do zawartości

[Proszę o pomoc] tryb przeglądania z użyciem kursora

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

To jest dodatek dla niepełnosprawnych.

Otwórzy panel sterowania>opcje ułatwień dostępu>mysz>odhacz "użyj funkcji klawiszy myszy".

No i ustaw mozillę jako przeglądarkę domyślną.

Tak w XP, w Viście troszkę inaczej.

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Dziękuję bardzo,po wykonaniu wg Twoich poleceń oraz restarcie...komunikatu nie ma.

Ale poprzednio niestety,ale wczoraj też tak było,że początkowo się cieszyła...ale on powrócił. :P

Dziękuję jednak bardzo.

Gość Anonymous

Wejdź do panelu sterowania i zobacz, czy znowu ta funkcja jest zaznaczona.

Czy potrzebujesz korzystać z aktualizacji IE?

Jeśli nie, to Panel sterownia>dodaj usuń programy>usuń składniki widows>zaznacz IE.

ja sie powtorze

- zaczalbym od odinstalowania w windowsie funkcji dla osob niepelnosprawnych...

Gość Anonymous

anna.m, czy Ty nie masz systemu "Windows 2000"?

Jesli tak, to ściągnij "service pack", lub go zmień na "XP" lub "Vistę".

W "Windows 2000" była luka w sposobie jaki menedżer narzędzi obsługuje komunikaty systemu windows i dotyczyła opcji ułatwień.

Ta luka jest niebezpieczna, bo umożliwia zdalne przejęcie kontroli nad Twoim komputerem.

Dziękuję za rady.

Windows mam Vista i "service pack" dawno zainstalowany.

Więc,radośnie głoszę nowinę,że problem rozwiązany.Poprosiłam o pomoc człowieka,który zna się na komputerach i ...od dwóch dni nie mam kłopotu. :roll:

W każdym razie,dziękuję wszystkim Wam za pomoc.

Ps.

Co to ta opcja dla niepełnosprawnych?Co to daje,gdzie tego szukać w Windows? Pytam z ciekawości.

to sa te funkcje ulatwienia... np lupa, z klawiatura ulatwienia pisania...

mialem kiedys taki przypadek ze windows zaczal wariowac po ich zainstalowaniu i przypadkowym wlaczeniu...

a mozesz napisac co bylo problemem i jak to rozwiazano? :roll:

A więc z tego co tłumaczył mi znajomy to klikał na ten komunikat każdorazowo zaznaczając "nie pytaj ponownie".Klikał tak chyba z 20 min. I to pomogło.Mnie nigdy nie wystarczyło cierpliwości ;)