Skocz do zawartości

Astra F duże spalanie i zaswiecajaca sie kontrolka silnika:/

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

ok...przed chwila sczytałem bład

...35 - Zawór regulacji prędkości obrotowej biegu jałowego lub jego obwód; brak (lub zła) regulacji biegu jałowego (GM Multec, Bosch Motronic)

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

No widzisz, czyli krokowiec na początek do czyszczenia, jak nie pomoże, to wymiana.

polecam przed wymianą > poczyścić styki od krokowca czyli wtyczkę od niego i przy ecu. w moim wypadku pomogło czyszczenie przy ecu :wink:

Gość Anonymous

okej, znalazłem silniczek krokowy, jest płaski ale doczytałem ze w mniejszych pojemnosciach tak jest.

problem w tm ze on sie ładnie swiecił :shock:

na wszelki wypadek przeczysciłem, wejscie tez,

jutro zobaczymy :wink:

Gość Anonymous

Nic nie pomogło dalej tak samo cały czas kod 12

Co mam robic pomocy!! :shock:

Co to moze byc??

[ Dodano: Pią Lip 24, 2009 21:30 ]

kod 12 to rozpoczynanie dianostyki...

noi na tym sie u mnie konczy zabawa z odczytywaniem :wink:(

cały czas ten kod:(

xxmati, czyli u Ciebie wykluczamy usterkę w elektronice.Teraz jak wygląda filtr powietrza,świece,kable WN,robione było coś z rozrządem? Jaką trzyma temperaturę i jak się nagrzewa (chodzi o sprawność termostatu).

Gość Anonymous

A wiec .... kable WN sa ok kopułka od aparatu zapłonowego nowa swiece niedawno wymieniane. Filtr powietrza ok. Był wymienianay rozrzad wraz z olejami. Termostat działą ok autko ładnie sie nagrzewa do 90 stopni po czym temperatura spada do 80. Auto nagrzewa sie do 90 stopni po przejechaniu jakis 10 km no chyba ze odrazu w korku stoje to długo nie trzeba czekac. Termostat jest ok.

A i jeszcze jedno zmieniane było połozenie apratu poniewaz na orginalnym polozeniu autko stało sie mułowate i jest troche przyspieszony zapłon(jest tak juz bardzo długo i na tym ustawieniu spalanie było normalne!!).

autko ładnie sie nagrzewa do 90 stopni po czym temperatura spada do 80

To nie tak

Normalna temperatura jest 92-95*C

80 odpada.

Termostat szmelc.

Gość Anonymous

Moze zle to napisałem... przepraszam za pomyłke... termostat jest na 100 % ok auto sie nagrzewa. Po obrotach mozna powiedziec ze mu nic nie dolega. Auto ładnie pracuje na wolnych obrotach. Zauwazyłem tez ze jak rano jade i chce mocno przyspieszyc to mam takie dławienie auta:(( Co to moze byc od czego to wszystko zalezy :placze: Czy to ma jakies powiazanie z soba ?? to spalanie i reszta :placze:(ehh nie mam sił juz do tego samochodu :placze:( Jak macie cos to piszcie kazdy pomysł bede wszystko sprawdzał:beer:(

Gość Anonymous

pojezdziło sie dzisiaj troche...i takie oto wiesci:

po przeczyszczeniu silniczka krokowego, kodu 35 juz nie ma.

jest natomiast tak - jeszcze nie wiem jak to sie nazywa, ale na srodku silnika jest taka kopuła(plastik) z ktorego wychodzi dysza i idzie do filtra powietrza !

tam od tyłu sa dwa przewody ktore podaja powietrze...

ten krotszy miał pekniete takie gumowe kolanko do ktorego wchodził, wiec je skleiłem,natomiast z dugiej strony luzno wchodził i tez kapłem lekko klejem po obwodzie przewodu zeby nie wypadał....

po tym zabiegu problem zmalał, ale pare rzy jeszcze sie pokazał !

zaswieca sie "check engine" i silnik nie reaguje - jak wyspzegle to gasnie...

niekiedy da rade po chwili odpalic z biegu jak jeszce sie toczy, ale czasem trzeba sie zatrzymac i poczekac chwilke !!

postaram sie jutro dokladnie i szczelnie wmontowac te przewody, wtedy zobaczymy,

chyba ze sa jakies pomysły od czego innego moze to zależec ?!!

pozdro