Gość andrzej_m55 Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Byłem u mechanika i mówił że to normalne że ma wysokie obroty na zimnym bo ssanie się włączatu ma rację bo jak jest zimny to normalne że są wyższe obroty ale na ciepłym nie Gdzie jest ten wężyk?to jest filtr węglowy tu są te wężyki jeden z nich idzie do filtra tyle że to jest od 1,6 ale one są prawie identyczne   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/23888-kilka-problem%C3%B3w-kadett-91/page/2/#findComment-137912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Witam, sprawdziłem te przewody do filtra węglowego i rzeczywiście ten w otulinie był pęknięty zarówno przy monowtrysku jak i przy samym filtrze. uciąłem go z obu stron i założyłem od nowa. Na razie jak odpaliłem auto to było max 1500 obrotów i po chwili spadło tak na 1300 i potem utzymywało sie w granicacach 1200-1000 dopóki sie nie nagrzał silnik, no ale to w ciągu dnia, chociaż silnik był prawie zimny, dam znać jak jutro rano sprawdzę. Co do czujnika oleju to sprawdziłem czy jest przejście na przewodach i jest. Więc raczej sam czujnik będę musiał wymienić. @Edit Sprawdziłem i naprawienie tego wężyka sporo dało, teraz przeważnie na starcie ma ok 1300 obrotów i po chwili jak się nagrzeje spada do ok 900. Ale nie wiem czemu ni z gruchy, ni z pietruchy potrafi czasami skoczyć na starcie do 2000, niezależnie od temperatury. Teraz przed chwilą przejechałem ok 1 km żeby sprawdzić, w jedną stronę wszystko elegancko, a z powrotem po około 5 min postoju, obroty na starcie skoczyły do 2 tyś :-/ Czyżby krokowy do wymiany? [ Dodano: Nie Paź 04, 2009 19:37 ] zauważyłem jedną rzecz. Jak na starcie wkręci się na te wysokie obroty to pomaga zgaszenie silnika i zapłonu i włączenie na nowo, wtedy obroty już nie skaczą do 2000 tylko utrzymują się na normalnym poziomie 1200-1500   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/23888-kilka-problem%C3%B3w-kadett-91/page/2/#findComment-137744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi