Skocz do zawartości

Słabo zwijający sie pas bezpieczeństwa-Astra G 2.0 DTI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Szukam informacji na temat bardzo słabo zwijącego się (powracającego) pasa bezpieczeństwa od strony kierowcy.Jest on sprawny działa b.dobrze lecz słabo się zwija , powraca.Jeżeli się powtarzam z tym tematem to bardzo przepraszam, ale bardzo proszę wszystkich którzy z takim problemem do czynienia owszelkie informacje.Z góry dziękuje i pozdrawim.

https://forum.opel24.com/topic/24536-s%C5%82abo-zwijaj%C4%85cy-sie-pas-bezpiecze%C5%84stwa-astra-g-20-dti/

Mam to samo od czasu jak grzebalem przy tapicerce slupka, trza by rozebrac i zobaczyc czy bez tapicerki tzn tego plastiku normalnie sie zwija.

Przewaznie wystarczy umyc pas parciany i juz sie zwija duuuzzzzo lepiej. Jak nie to trzeba rozegrac i albo sprobowac podciagnac troszke sprezyne albo ja poprostu wymienic najlepiej od jakiegos zestawu tylnego bo mniej uzywany bedzie wiec w lepszej kondycji.

Dziękuje za radę z tym umyciem pasów -gdybyś mógł podrzucić czym to najlepiej umyć.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

Ostatnio prosiłem o radę sprawie słabo zwijającego się pasa bezpieczeństwa.za rady bardzo dziękuję raz jeszcze i jednocześnie chę się podzielić z wami swoim doświadczeniem w tej sprawie. Otóż problem mój rozwiązał silikon w sprayu -bezbarwny , bezwonny , niebrudzący ,ale dający bardzo dobry poślizg pasom , co spowodowało ,że problem zniknął natychmiast. Pozdrawiam.

Scaliłem post z tematem, który założyłeś wcześniej/rafaln1

Ostatnio prosiłem o radę sprawie słabo zwijającego się pasa bezpieczeństwa.za rady bardzo dziękuję raz jeszcze i jednocześnie chę się podzielić z wami swoim doświadczeniem w tej sprawie. Otóż problem mój rozwiązał silikon w sprayu -bezbarwny , bezwonny , niebrudzący ,ale dający bardzo dobry poślizg pasom , co spowodowało ,że problem zniknął natychmiast. Pozdrawiam.

dzięki Mirek mam ten sam problem z pasami na pewno przyda sie twoja podpowiedz http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/cheers.gif

• 3 lata później...

Witam wszystkich.

Przed chwila dolaczylem do forum :) moje cztery kolka to Astra 1,6 16v SXi 2003r.

Bylbym wdzieczny gdybyscie mogli podac dokladna nazwe tego silikonu ktory rozwiazal problem slabo zwijajacych sie pasow.

Pozdrawiam

Rado

• 2 tygodnie później...
Gość FryzMar87

Ja posmarowałem silikonem firmy Sonax koloru zółtego dostepny na allegro za ok 25zł z przesyłką, ma wszystkie właściwość opisane wyżej, pasy spryskałem silikonem do mokra, później kilkunastokrotne rozwiniecie i zwiniecie a na koniec wytarcie pasów do sucha papierem ręcznikowym niepylącym. Po wszystkim pasy oddyskały sprawność, nigdy sie tak dobrze nie zwijały jak teraz.