Skocz do zawartości

Jak rozprowadzic instalacje pod głośniki?? ASTRA II

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lord_wiader

Już tak

Nie wiem jak w Astrze G jest seryjnie poprowadzona instalacja audio, u mnie w F wszystkie kable są związane i wchodzą głęboko pod konsolę środkową. Żadna to porada, ale niestety musisz znaleźć miejsce, w którym kończą się kable do głośników tylnich. Być może są one poprowadzone aż do drzwi tylnich i tam zakończone wtyczkami, jednak tego już nie wiem. Jeśli koło zawiasów tylnich drzwi jest guma biegnąca od słupka do drzwi (a nie masz elektrycznie sterowanych okien z tyłu) to prawdopodobnie instalacja jest poprowadzona do tylnich drzwi.

Niech wypowiedzą się inni posiadacze Astr G.

• 4 tygodnie później...

Kable sa poprowadzone az do glosnikow ja na poczatku sciaglem oslone ze slupka na dole znajduja sie kable przeciolem kable od glosnikow z tylu chyba brazowy i bialy i pociagnalem dalej do tylniej polki pod glosniki.

• 2 tygodnie później...

Witam,

em sorki ze moze tu podepne swoje pytanie ale nie chce zasmiecac forum nowym tematem :?: tez planuje zamontowac w asi 2 3-drzwi ... 4 glosniki + subwoofer w bagazniku. Takie pytanie bo nie za bardzo wiem jeszcze dokladnie czy wybralem dobry wzmacniacz. Subwoofer by mial byc taki: JBL subwoofer

natomiast wzmacniacz: wzmacniacz 1 lub wzmacniacz 2

moje pytanie czy jak zmostkuje go na 3 kanaly ... to czy subwoofer pociagnie bardzo dobrze czy nie wykorzystam jego pelnej mocy i musze szukac mocniejszego wzmacniacza ?

Aha idea podlaczenia jest taka: 2 przednie glosniki + sub pod wzmacniacz i z tylu 2 glosniki koaksjalne podlaczone pod radio. A moze cos mozecie doradzic w przyzwoitej sredniej cenie :D

Dzieki

gorlik

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

Mam problem, nie wiem którędy przeprowadzić kabel zasilający od akumulatora do wzmacniacza w bagażniku (dokładnie którędy mam się przebić z komory silnika do samochodu).

Gość Anonymous

Witam ja poprowadzilem kabel obok linki ktora idzie do otwierania maski.mniej wiecej to otworz maske po prawej stronie sciognij uszczelke i odsun plastik(rynienke) jest tam duzo miejsca a blacha jest cienka sa dwie warstwy blachy,od srodka musisz wyciac gruba izolacje i tamtedy przeciagnac kabel

• 2 lata później...
Gość Anonymous

witam. Podlaczam sie do tematu bo chce wsadzic suba do bagaznika ale nie wiem jak poprowadzic kable z bagaznika do radia. Moze jest jakis manual?? Prosze o porady i pomoc. z góry dzieki