Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

alfa romeo też wydaje sie dobra bo włoska...

szkoda , że w ciągu dnia jej właściciele nigdy nie mówią sobie "dzień dobry"...

nie wynika to z braku kultury, tylko codziennie rano widzą się w serwisie :beer:

FIAT też włoski...

Fix

It

Again

Tomorrow

i tak dalej.... :beer:

Sprawdze jutro, a linka zamiennik, ale wydaje mi się że dobry bo włoski.

Od razu kup oryginał, wiem bo sam niedawno przerabiałem wymianę linki. Używanie zamiennika prowadzi nawet do znacznej amplitudy prędkościomierza.

Nie wiem ile do Corsy kosztuje ale wydatek do astry to ok 130zł. I masz spokój z hałasem a przed wszystkim prędkościomierz nie lata.

Mr. Speed, - czy mógłbyś zamieścić fotki z miejsc łączenia linki : licznik, skrzynia.

Mam podobny problem u mnie licznik skacze na postoju przy włączonym silniku w zakresie 0-5km/h

Ewntualnie jak ktoś ma namiary na jakiegoś manuala to bym był wdzięczny.

Pozdrawiam

No i rzeczywiście zamienniki są do dupy!!! Właśnie skończyłem rozkręcać wszystko i okazało się, że przy skrzyni linka jest ok, ale przy liczniku jest zamiast kwadratu sześciokąt :mrgreen: porobiłem jeszcze parę fotek tylko, że są wykonane telefonem więc nie oczekujcie jakości pierwsza klasa :cry:Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika:cry: Pozdrawiam!!! ;(

Mr. Speed, dzięki za fotki

okazało się jednak że mam licznik elektroniczny (pod zegarami indeks K), co z tym fantem teraz zrobić, czy jest jakis czujnik który może nawalił i trzeba go wymienić ?

Przypominam, że mi wskazówka skacze na postoju w zakresie 0-5km/h.

Pozdrawiam

Mr. Speed, dzięki za fotki

okazało się jednak że mam licznik elektroniczny (pod zegarami indeks K), co z tym fantem teraz zrobić, czy jest jakis czujnik który może nawalił i trzeba go wymienić ?

Przypominam, że mi wskazówka skacze na postoju w zakresie 0-5km/h.

Pozdrawiam

Niestety niewiem co się mogło stać dokłanie Sargath, ale podejrzewałbym czujnik prędkości wysyłający sygnał do licznika. Ale mam dla Cebie radę: Wejdź na stronę forum Corsy na zakładkę Karoseria, Klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia i u dołu strony wpisz w okno "szukaj w tym dziale" Prękościomierz. Wyskoczy Ci mnóstwo tematów w których napewno coś znajdziesz :wesoly:

Niestety niewiem co się mogło stać dokłanie Sargath, ale podejrzewałbym czujnik prędkości wysyłający sygnał do licznika. Ale mam dla Cebie radę: Wejdź na stronę forum Corsy na zakładkę Karoseria, Klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia i u dołu strony wpisz w okno "szukaj w tym dziale" Prękościomierz. Wyskoczy Ci mnóstwo tematów w których napewno coś znajdziesz :wesoly: