Gość jachu Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Test jazdy pod górkę (taki pobieżny) wykazał, że niby prędkość w funkcji obrotów jest zachowana (jadąc na płaskim na 4 biegu przy 1500 obr/min było ok. 56 km/h, pod górkę tak samo i dalej Aktualnie jeżdżę spokojnie, tzn normalnie i objawów brak. Jak mówiłem tylko przy gwałtownym dodaniu gazu na 4 i 5 biegu (na niższych nie). Na podstawie tych cytatów nie wydaje mi się aby to było sprzęgło acz mogę się mylić.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25329-dwa-problemy-z-cors%C4%85/page/2/#findComment-121676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam po przerwie Sprawa ze skokami obrotów na 4-5 biegu w zasadzie bez zmian, ani gorzej ani lepiej. Chociaż ostatnio zalałem Vervę (wcześniej jeździłem na "normalnym" ON) i jakby objawy ustąpiły. Albo to tylko moje złudzenie, bo raczej nie jest możliwe aby paliwo miało wpływ na taki stan rzeczy prawda? A może to mrozy wyeliminowały objawy? Taka sytuacja trwa już kilka tys. km (miesięcznie robię ok. 2700km), czy to pozwala wyeliminować sprzęgło jako przyczynę? Ale piszę też w innej sprawie. Przyszły mrozy, siadł akumulator, wiadomo . W zasadzie bez szans na odpalenie po ok. 8h stania na -15/-20st C. Po podładowaniu samochód odpalał. Wymieniłem akumulator na nowy i ... w zasadzie bez zmian! Wrrr Zatem pytanie czy są inne możliwości (np. świece) skoro na starym podładowanym akumulatorze samochód odpalał? Nowy aku to jakiś Loxa (60Ah), kupiony na szybko bo nie było lepszych w sklepie, słyszałem o nim kiepskie opinie, ktoś ma zdanie o tej marce? Inna sprawa jest nawet zabawna, po odpaleniu na mrozie nie ma świateł od wstecznego :-) . Pojawiają się po kilku kilometrach jazdy i już są do końca. Czy to może być wina słabego aku czy czegoś innego czemu szkodzi mróz? :-) Pozdrawiam! Ps. Uwielbiam moją corsunię, ale te jej "zachcianki" (czyt. drobne problemy, z którymi idzie żyć ale gnębią sumienie bo nie wiadomo do końca co jest nie tak) czasem doprowadzają do szału Ps2. Temu kto wymyślił sposób wymiany aku i jego położenie to powinni jaja obciąć. [ Dodano: Wto Sty 26, 2010 22:58 ] Ps3. I jak to jest z tymi świecami, podgrzewać kilkakrotnie czy jeden raz?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/25329-dwa-problemy-z-cors%C4%85/page/2/#findComment-106306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi