Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 No więc tak. Wykręciłem dzisiaj całą rurę. Katalizator i tłumik wyglądają z zewnątrz zupełnie normalnie. Zaglądałem do katalizatora przez rurkę (od strony wylotu), w środku elegancka krateczka. Nic się nie przesypuje, nic się nie wysypało. Spawy, wszystko wygląda bardzo solidnie. Przytrzymałem za obudowę tłumika, poruszałem rurą, są wyczuwalne luzy, w środku przy ruszaniu coś stuka. Wizualnie z zewnątrz nic się względem siebie nie przemieszcza, możliwe, że to coś w środku (razem z całą obudową tłumika). Wziąłem młotek, opukałem obudowę tłumika w kilku miejscach (tak, żeby się blacha powginała). Poskładałem wszystko do kupy, z nadzieją, że wkrótce kupię sobie nowy środkowy tłumik. Pojeździłem trochę, NIC nie brzęczy. Zupełnie inne auto.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26511-brz%C4%99czenie-wydechu/page/2/#findComment-94192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi