kicaj Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 więc mówisz że wykluczasz, że alternator moze robić jakieś zwarcie? ja tylko gdybam !! nie widzialem twojego auta na oczy a co dopiero wydawac jakies opinie... z twojego postu, z opisu bledow wynika ze oba bledy altka i egr sa nieaktywne, tzn ze kiedys tam komputer wylapal i zapamietal. jak masz mozliwosc to zczytaj parametry live podczas uruchamiania, moze to cos pomoze... dawno tego altka robiles? i po co?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26629-22-dti-nie-odpala/page/2/#findComment-110083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 kolego, jak juz napisałem, to auto znajomego. Ja tam w Oplowskiego diesla się nie pcham. Mam V6 w benzynie i nic innego nie chcę. Co do altka, to był robiony kilka dni temu i zaraz po zrobieniu zaczął "prychać" i kichać. Nie miał mocy i zaczął sypać błędami. Może to przypadek a moze nie. No i zauważ że po tych kombinacjach 0400 od EGR znów się pojawił. [ Dodano: Sob Sty 16, 2010 15:58 ] No wiec tak. Doszedłem do ładu z tymi błędami. Wyskoczył mi jednak wciąż EGR. Wykasowałem błąd, z trudem odpaliłem auto i starałem się go trzymać na 1500rpm przez parę sekund. Puściłem i jest dobrze. Odpala, ładuje, znów odpala, tyle że czasami przy odpale pasek altka zapiszczy. Czy to są odpowiednie wskazania EGR? Silnik miał ok 50st. jak robiłem tego shota. Aha, i koleś wprowadził mnie w bląd a propos alternatora. Wymieniany buł regulator napiecia. Tyle że oryginał jest F 00M 145 257 a załozony jest F 00M 145 370-395 Czy to nie będzie miało wpływu na odpał auta? Może przez to tak cieżko zapalał? W każdym bądź razie narazie wszystko dziala i błędem nie wywala, nawet spod EGR bo jak sypał błędem to kopel dymu za autem.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/26629-22-dti-nie-odpala/page/2/#findComment-110078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi