Gość bialywoj Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witajcie Fachmani. Odrazu na wstępie napiszę, że jestem nowy na tym forum więc miejcie dla mnie wyrozumiałość i jest to moje pierwsze auto w dieslu. Przesiadłem się z BMW E39 którą znam na pamieć Zakupiłem Vectrę C z 2005...i widzę tam kilka problemów... Takie najbardziej drażniące to: 1. Regulacja lusterek - podczas ustawiania położenia lusterka przesuwają się obydwa naraz! i prawe i lewe jednocześnie - co może być przyczyną? 2. Podczas jazdy przy dodawaniu lub ujmowaniu gazu...słuchać takie łupnięcie...gdzieś pod silnikiem czy skrzynią biegów... domyślam się, że to pewnie jakieś poduszki...tylko które? Pod silnikiem...czy jakieś inne? Z góry dzięki za wszelkie sugestie   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 2. Podczas jazdy przy dodawaniu lub ujmowaniu gazu...słuchać takie łupnięcie...gdzieś pod silnikiem czy skrzynią biegów... domyślam się, że to pewnie jakieś poduszki...tylko które? Pod silnikiem...czy jakieś inne? A na wolnych obrotach to słychać metaliczne stuki ?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bialywoj Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 nic takiego nie usłyszałem... ale jeszcze się dokładnie wsłucham. A jeśli by było coś takiego o czym piszesz, to o czym to świadczy? dwumasa? Słyszałem, że w Vectrach padają...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Przynajmniej u mnie tak bylo, na wolnych obrotach metaliczne stuki dochodzące z okolic silnik-skrzynia biegów.Pzdr. A co do lusterek to jeszcze nie doszedłeś do ustawiania?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bialywoj Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 nie doszedłem... A jest tam jakiś specjalny "myk" z ustawieniami tych lusterek? to podpowiedz...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Pod przyciskiem ustawiania lusterek są dwa przyciski które odpowiadają za ustawianie odpowiedniego lusterka, wciskasz przycisk które lusterko chcesz ustawić.Pzdr.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bialywoj Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 tyle to wiem... problem jest w tym że obojętnie który przycisk jest wciśnięty to i tak obydwa lusterka sie poruszają   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 To musisz wymontować ten panel z drzwi i zobaczyć podłączenie tych przycisków.Pzdr.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi