Gość betagoo Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Mam klimatyzację z jednym wentylatorem. Chodzi mi o prędkości obrotowe wentylatora po włączeniu klimatyzacji i kiedy jest wysoka temperatura silnika. Wydaje mi się, że wentylator kręci się za szybko. Jak włączę klimę to ma taką prędkość jak wtedy kiedy włączy się przy wysokiej temperaturze silnika. Czy przy pracy klimatyzacji czy po nagrzaniu nie ma różnicy w prędkości. Wydaje mi się, że dawno jak jeszcze był sprawny miał jakby dwa biegi, wolniejszy dla klimatyzacji i szybszy do schłodzenia silnika. Szybkość ma taką, że aż hałasuje. Tak jest teraz po wymianie przez mechanika wentylator, który ostatnio nie pracował w ogóle jak włączałem klimatyzację. Teraz mam zamontowany zamiennik wentylatora oryginalnego.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/32194-szybko%C5%9B%C4%87-wentylatora-ch%C5%82odnicy-po-w%C5%82%C4%85czeniu-klimatyzacji/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Sa rozne wersje pracy wiatraka w AG. Spotkalem sie juz z takim ze wiattrak ma prace przerywana czyli zalacza sie na kilka sekund i wylacza na kilka. Sa takie tez ze wiatrak dziala caly czas. Na jakim biegu to nie wiem ale zauwaz tez ze sa wersje nawiewuw na chlodnice i skraplacz z dwoma wiatrakami i z jednym. Piszesz ze mas zna jeden i tu nie wiem jak jest. Dizs robilem viki C i ma dwa wiatraki i techem sprawdzalem to na klimie dziala na 2 biegu. Jak sie zagrzeje w okolice 100 stopni to wiatraki chodza na 1 biegu a im wyzsza temp to biegi wyzsze z 3 biegiem wlacznie. AG miala zdaje sie tylko dwa biegi.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/32194-szybko%C5%9B%C4%87-wentylatora-ch%C5%82odnicy-po-w%C5%82%C4%85czeniu-klimatyzacji/#findComment-61883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi