Gość Matung123 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam, mam calibre v6 z 1994 r i mam pytanie tzn. mam problem z czujnikiem temp. silnika, jak sie silnik nagzeje to wentylator sie zalaczy ale po schlodzeniu silnika dalej chodzi takze musze rozpiac kostke zeby przestal chodzic, chcialem tez sprawdzic czujnik ktory jest od chlodnicy czy dziala, odkrecilem czujnik ten co jest w bloku silnika i zapalilem samochod a gdy sie nagzal to i tak czujnik od chlodnicy nic nie zalaczyl, musialem wsadzic ten drugi czujnik do bloku silnika, i tu mam pytanie Jaka role ma spelnic czujnik przy chlodnicy skoro i tak nic nie zalacza, wiem ze ten przy bloku mam uszkodzony widocznie ale wychodzi na to ze i przy chlodnicy takze. mam nadz. ze ktos mi pomoze, a i jeszcze jedno mam pytanie: gdzie jest komputer sterujacy ECU w cali v6, szukalem tam od strony pazazera przy desce rozdzielczej i nic nie znalazlem. pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/32385-calibra-v6-problem-z-czujnikiem-temp-w-bloku-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi