Skocz do zawartości

Którędy dostać się z komory silnika do wnętrza autka???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Naszukałem się naszukałem i nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc w pewnym problemie. Otóż nie wiem którędy w najprostszy sposó mogę przeprowadzić kabel z komory silnika (czyt. akumulatora) do wnętrza samochodu??

W komorze silnika ciężko znaleźć jakaś drogę "ucieczki" a we wnętrzu wszystko zakryte jest jakimś materiałem który maskuje ewentualne "wejścia". Proszę o poradę:wesoly:

https://forum.opel24.com/topic/3249-kt%C3%B3r%C4%99dy-dosta%C4%87-si%C4%99-z-komory-silnika-do-wn%C4%99trza-autka/

Wiązką od kompa, to może nie, ale od strony kierowcy są przynajmniej 2 miejsca, drut przeciśnij od zewnątrz i szukaj go w środku, na bank znajdziesz :wesoly:

Gość Anonymous

Fajnie, że są takie miejsca ale chodzi mi o konkrety tzn w którym dokładnie tych miejsc szukać. Chce przeprowadzić kabel do zasilania wzmacniacza przekrój dość gruby a nie mam zamiaru nic wiercić. Także z wielką niecierpliwością czekam na dokładniejsze opisy gdzie to ewentualnie wymacać zobaczyć itd. POZDRAWIAM!!

Gość Anonymous

jeżeli wzmacniacz masz w bagażniku równie dobrze możesz poprawadzić kabel po podłogą auta obok węży paliwowych a potem do bagażnika przez otwór we wnęce koła zapasowego

• 1 miesiąc temu...
Gość Anonymous

Fajnie, że są takie miejsca ale chodzi mi o konkrety tzn w którym dokładnie tych miejsc szukać. Chce przeprowadzić kabel do zasilania wzmacniacza przekrój dość gruby a nie mam zamiaru nic wiercić. Także z wielką niecierpliwością czekam na dokładniejsze opisy gdzie to ewentualnie wymacać zobaczyć itd. POZDRAWIAM!!

Nie wiem jak jest w G, ja mam F-kę i też przepuszczałem kabel zasilający wzmacha,i podążyłem śladem linki do otwierania maski i tam po zdjeciu gumki usczelniajacej bez problemu przeszedl kabel. Może spróbuj w twojej G zlokalizować linkę od otwierania maski i zobacz czy tam przewodu nie wciśniesz...

Gość Anonymous

trzy miejsca są napewno- po prawej wiązka kompa po lewej wiązka świateł i cewki (znacznie cieńsza niż ta od kompa więc łatwiej) no i wspomniana linka maski. http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/wink.gif Ja mam tak w Kadecie i wujas w Asterce II http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/wink.gif

• 1 rok później...

No niestety miałem ten sam problem i napisałem zapytanie do ktorego odsyła CACHE. Nie doczekałem sie odpowiedzi ani u mechanika ani w ASO. Po prostu zenada. Postanowilem puscic wszystko pod progiem na zewnatrz autka no i udalo sie i hula ze hohoh. Kupilem w serwisie aukcyjnym gwizdki oryginaly chyba za 7.5zl zamienilem pelnowymiarowe kolo na dojazdowke odwrocilem felga do dolu, znajomy stolarz wycial mi kolo z plyty o srednicy otworu w bagazniku ja wysialem otwor na HERTZ'a -suba i zrfobila sie mila zabudowa bez straty miejsca, polecam!!!

P.S U mechanika powiedzieli zebym puscil jaknajszybciej w srodku bo moze mi kamien udezryc w kabelek ale poki co gra i trabi dlatego nie ruszam a jak bedzie troszke wolnego czasu to moze sie tym zajme.