Skocz do zawartości

Wasze przygody"usterki" z innymi autami niż Opel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

160???

Gdzieś czytałem ,że to maleństwo to max. 144km/h leci no chyba ,że ta górka pomogła osiągnąc 160km/h. ???

w matizie też producent podaje max 144, ale z górki też go bujnąłem do 160 (2 osoby), tylko jak się górka kończyła, to był ostry zakręt i jak mocniej depnąłem na hamulec to zaczął nieźle myszkować :lol:

Ja kiedyś CC700 rozbujałem się z górki do 125 km/h( producent podaje max 124), i pod nogą jeszcze trochę było, ale że jechałem z rodziną, to odpuściłem.

https://forum.opel24.com/topic/3269-wasze-przygodyusterki-z-innymi-autami-ni%C5%BC-opel/page/5/#findComment-328891

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

To ja powiem co odwaliłem swoim CC700 !! jak zrobiłem prawko to kolega poprosił mnie żebym go do warszawy odwiózł !! a ze chciało mi sie jeździć to pojechałem !! na gierkówce 30 km przed warszawą postanowiłem go bujnać no i ku naszemu zaskoczeniu rozpędził sie do 150 kmh ??? ... takie były wskazania licznika :D ale to ze ro rozpędziliśmy to zasługą tego ze na lewym pasie nikogo nie było i to ze było przez moment lekko z górki :D .. drugą strona medalu było to ze zgubiłem przy tej prędkości klosz od migacza bocznego .. ale spokojnie w jankach na innym CC znalazłem identyczny :lol: :batman: !! :/ .. ale teraz mi jest głupio ale to wtedy byłem młody i głupi :)

https://forum.opel24.com/topic/3269-wasze-przygodyusterki-z-innymi-autami-ni%C5%BC-opel/page/5/#findComment-328880

Gość Anonymous

Wisti, fajnie ze zrozumiałeś swoje czyny :lol: Widze że "cieniasy" mają ciekawe historię u was:P

A ja maiłem kiedyś poloneza i to była "przejściówka" z 1991 roku granatowa i wam powiem że poza dziurą w pływaku z tym autem się nic nie działo....szacunek dla FSO ??? a poza tym same ople:P

https://forum.opel24.com/topic/3269-wasze-przygodyusterki-z-innymi-autami-ni%C5%BC-opel/page/5/#findComment-328854

Gość Anonymous

dawno dawno temu jak mielismy skode 100 ??? pewnego dnia wybralismy sie na przejażdzke, mama jej znajoma i ja, ujechalismy jakies 300 m i skoda nie chcala dalej jachac. Okazalo sie ze odkreciło sie mocowanie linki gazu, to mamuska klucz w reke, kombinerki i przykreciła :/ dalej smigalismy juz bez problemów!

innym razem, tez juz kilka ładnych lat temu: VW Jetta II jakies 300 km od domu odkreciły sie sruby mocujące półoś do przegubu (:lol: nie wiem jak to sie nazywało) bylo to na 6 czy 8 srób imbulsowych, 5 min roboty i dalej w drogę :):D :D

innym razem to juz za mojej kadencji tłumik sie przełamał i chodził jak traktor (diesel) ok 10 km od domu

innych grzechów nie pamietam... :D

https://forum.opel24.com/topic/3269-wasze-przygodyusterki-z-innymi-autami-ni%C5%BC-opel/page/5/#findComment-328832

Gość Anonymous

dawno dawno temu jak mieliśmy skode 100 :wesoly:

Moja Mamusia tez miała Skodę ale 120l :) ... parę lat temu jak jechaliśmy do warszaw !! na trasie miedzy Łowiczem a Sochaczewem !! przy prędkości około 110 km/h zaczęło nas tylne koło ( napędowe dodam ) Wyprzedzać !! a było to około godziny 17.00 w sobotę 23 grudnia albo w noc sylwestrową środek pola kolo 2 km w polu !! a my w połowie drogi do domu i w połowie do warszawy!! to po paru godzinach udało nam sie dotrzeć do warszawy na lawecie a po 2 miesiącach pojechał ojciec i zrobił Skodzine :D ... jak zrobił była to sobota !! i mieli wrócić w niedziele !! to jak rano wyszli do samochodu to okazało sie ze jakiś Pajac poprzebijał nam 3 opony!! a na 4 złamał noża !! mowie wam to dopiero po takiej przygodzie człowieka może krew zalać !! mama wtedy po tym zdarzeniu zaczęła jeździć wolniej i z warszawy wracali około 50 na godzinę!! .. pamiętam to jak by to było wczoraj!! .. od tego momentu nie jeżdżę trasa Łódź - Łowicz - Sochaczew - Warszawa !!

https://forum.opel24.com/topic/3269-wasze-przygodyusterki-z-innymi-autami-ni%C5%BC-opel/page/5/#findComment-328743

Witam:)

U mnie w rodzinie przez jakieś 5 lat mieliśmy Punto. Okres jego użytkowania przypadł akurat na czas kiedy zdałem prawko.. Nie miał łatwego żywota:) ale dawał radę:) Później przyszedł czas na zagazowanie (przebieg ok 120tkm) i tak bujaliśmy się nim do 200tkm. Oczywiście zawieszenie regularnie u pana Rysia było naprawiane, ale silnik dopóki nie dostał gazu to ok. Później zaczął nierówno pracować, gasł jak schodzi z wysokich obrotów i palił ok 15 gazu:D okazało się po dwóch dniach grzebania, że trzeba wymienić jakieś podkładki pod zaworami. Pomogło:) Vmax to 165km/h przy silniku 1.1 55KM (odjąć te zagazowane).

Jak sprzedawałem to kupił to auto jakiś handlarz i okazało się później, że jeździ w mieście 20km od mojego z licznikiem ściągniętym o 100tkm....:wesoly: I kup tu teraz auto używane...

https://forum.opel24.com/topic/3269-wasze-przygodyusterki-z-innymi-autami-ni%C5%BC-opel/page/5/#findComment-328679

Gość Anonymous

Witam ;/ Ja jak byłem małym chłopcem miałem wujka który miał fiata 125p ta wersję z prostym migaczami z przodu i z taką ładną skóra na kierownicy pamietam ,że był kol.kości słoniowej .Trzymał go w garażu jak padało to nie jezdził a zimą to tylko był odpalany w garaż i to należało do moich obowiazków te siedzenia ze skai i miał on już w tamtym okresie myslę ,że z 10 lat a na liczniku może 15tys.i ciągle pachniał nówką ale jak wybraliśmy sią rodzinnie na grzyby to po może kilometrze rozsypała się pompa wodna i to był koniec podróży to tyle co do dużgo fiata. :D

Pierwszym autkiem jakie sobie kupiłem to było audi 100 2.0 benzyna piękna czarna perła auto płyneło po naszych drogach nic dodać nic ująć było w 100% bezawaryjne mam jak najlepsze wspomnienia oczywiście duże tylne siedzenie chyba coś wam to mówi :D

Następnym autem jakie miałem był [/b]GOLFII G60 1.8 170KM to była rakieta na auto banie w niemczech miałem 245km/h a zużycie paliwa 18,5 litra robi wrażenie ale i tak byłem wyprzedzony.Auto trochę twarde jak na nasze drogi ale na pewno za niskie miałem blachę przynitowaną od spodu bo ciągle haczyłem podwoziem drogie części zamienne i problemy z sondą lambda auto było przystosowane do paliwa Pb98 i oleje z górnej półki bo silnik miał turbo no i po 120 tys.padło turbo ponoc to norma

No i moja perełka E36 BMW 1.8 po małej modyfikacji 150KM wydech org.REMUS strumienica piękne alu autko super ale jak na nasze drogi za delikatne zawieszenie no i drogie problemy z uszczelnienie tylnego mostu dość czesto leciały zimmeringi i uszczelnienia skrzyni biegów no i ten olej na 1000 może palic 1,5 l trzeba było pilnować ale jazda super a zimą miałem w bagażniku płytę chodnikową bo tył jest za lekki i troche nosi

pozniej krótko vw polo 1,4 MPI z 2001r i TOYOTA COROLLA 1,4 oba bez historii jezdziłem po roku i było ok w miarę nowe i wszystko si

A obecnie mam ASTRĘ III 1,6 105KM ENJOY nowkę i powiem ,że nigdy nie podobały mi się ople ale jestem mile zaskoczony osiągami jakością wykonania i właściwościami jezdnymi było parę niuansów ale to raczej z wieku młodości ale co do fachowości sewr. to już inny rozdział możnamieć wiele zastrzeżeń!!

Pozdrawiam :beer:

https://forum.opel24.com/topic/3269-wasze-przygodyusterki-z-innymi-autami-ni%C5%BC-opel/page/5/#findComment-328492