Skocz do zawartości

Opel Combo Tour, 2003, benzyna - o co chodzi, co się dzieje

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze daj symbol silnika....

x16sz na bank jest bezkolizyjny.

A pasek w nim wytrzymuje 116kkm, proszę nie czekaj, tylko wymień.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Co 90 tys w z16szr,z16se-mowa o 8 zaworowcach.

Co do tematu combo-auta niesa zle-a ze szczeki wytrzymuja do 30tys km to standard.

Co do srub od amorów tylnych to bzdura co powiedzial gosc w sklepie-kup loctait do srub nasmaruj lekko i wkrec.

Co do brania oleju to juz bodaj od 2000r silniki maja norme nawet 0,7l na tysiac-kwestia na jakim oleju jezdzisz generalnie najwiecej spalany jest loglaif.

Co do zachowania zegarów to pewnie trzeba dobrac sie donich i poprawic conieco-i bedzie gut.

Co do zwarc po wilgoci trzeba sprawdzic wiazki i podlonczyc compa i zobaczyc co drzemie w BCM.

Alarm jest produkowany dla opla a nie z allegro.

I jak jeden kolega napisal -jezeli auto miales od nowosci to te usterki sam powinienes zauwazyc na gwarancji- chyba ze kupiles topielca z niezidentyfikowanym przebiegiem-a w c-c combo -c , szafy cofaja w 3 minuty.

Gość Anonymous

Ja mam Combo z 2004 roku z silnikiem 1.7 DTI, przebieg aktualnie 75 tys, musiałem w nim wymienić sterownik pompy wtryskowej i pozatym super śmiga, mało pali, pali na dotyk, wogóle nie kopci. Jeśli chodzi o elektryke to tez nic sie nie dzieje a wyposazony jest w klime i tez bardzo dobrze sie spisuje. Nic nie stuka, nie puka jezdzi sie komfortowo (jak na samochod dostawczy) i ogolnie godny polecenia. Ale wiadomo trzeba o taki samochod dbac, olej z wyzszej półki syntetyk, pilnować terminów wymian, na zimny jezdzić delikatnie itp.

Gość Anonymous

Te moduly pompy wtryskowej lubia padac nowy ok 5300zl, uzywka zalezy kto jak chce n naprawa od 900-2500zl wzaleznosci u kogo.

• 8 miesięcy temu...
Gość Anonymous

Witajcie

Czy możecie zidentyfikować co to za typ silnika w moim Combo 1,6 ccm benzyna, 2001r. ?

Podaję nr VIN : W0L0XCF0633046142

Czy to 16 V czy 8V ?

Pozdrawiam

"secop"

p.s.

kłopoty z elektryką to niestety upierdliwy standard

Według mnie to twój silnik to 1,6 8V.

Symbol z16se

Gość Anonymous

Witajcie

Dzięki serdeczne Kolego "ja37" :mrgreen:

Czyli ten - "z16se" 8 V jest kolizyjny czy nie, bo już też się gubię ?

"secop" :D

Różnie chłopaki tu piszą.

Zasada jest taka, że wszystkie od 1,6 w górę, ale 8V są bezkolizyjne.

Ale niektórym w 1,6 coś sie działo z zaworami i teraz nie wiem, czy tak powinno być, czy po prostu mieli planowaną głowice i nie wiedzieli o tym.

Faktem jest, że u mojego ojca w x16sz zerwał sie pasek i nic nie popsuł.

Tak, że nie wiem, co ci odpowiedzieć....

Gość Anonymous

Witajcie

No właśnie. To zagadka... :]

Faktycznie wieje nieco grozą z ASO. Dzwoniłem dzisiaj do dwóch, różnych pięknych i wielkich firm autoryzowanych serwisem Opel i w żadnym tego nie wiedzieli. ???

W jednym z nich kupione było to Auto i robione rutynowe przeglądy. Ceny mają dośc wysokie ale myślałem, że to fachowcy wysokich lotów.

Panowie, czy to jakiś sen ? Czy to tylko Polska rzeczywistość ?

Kupuje człowiek nowy samochód za 70 tys. zł, a tu... Strach im oddać samochód na przegląd jak nic nie wiedzą . To elementarne sprawy, chyba że źle myślę ?

Jeszcze coś zepsują.... Na moim się uczyć więcej nie będą. Zaczynam szukać małego, fachowego, jednoosobowego, prywatnego warsztaciku.

Pozdrawiam ???

"secop"

p.s.

Miałem przedtem Nissana i okazało się w Boloonie to zwykłe nieuki i ściemniacze bo oszukiwali mnie (moją firmę) na rachunkach. Brali za coś czego nie robili .

Kiedyś byłem z kolegą na diagnostyce komp. z firmowym Nissanem.

Akurat patrzyliśmy z daleka co i jak mechanik robi. Monitorka laptopa nie widzieliśmy bo był tyłem ustawiony. Tyle co przez szybę w poczekalni.

Przynieśli nam rachunek do zapłaty (chyba coś ok. 370 zł). Podpisał kolega rachunek i

wróciliśmy do firmy. Następnego dnia Dyrektor Adm.Transp. poprosił o wydruk z Diagnostyki Komputera w Baloonie. Ponieważ nic takiego nie dostaliśmy to pojechaliśmy po wydruk do salonu. Okazało się że żadnego nie ma bo komputer od 2 tygodni jest zepsuty i to niemożliwe żeby nam diagnostyką komp. zrobili. Po tej i innej aferze w Baloonie dostaliśmy po miesiącu nówki Ople, po ok. 70 tys każdy. Ja mam go już od 1,5 roku na własność bo odkupiłem od firmy w rozliczeniu. Widzę że to samo co z firmowym Nissanem może mnie czekać z Oplem.... :D

Ciarki mnie przeszły, Panowie, ciarki...