Gość MMM Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Gdzie znajdę ten EGR w Astrze II 1.7dti??   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ciekaw jestem czy nie ma to złego wpływu na silnik.? raczej na odwrot - uzywanie EGRu ma zly wplyw na silnik bo do silnika wprowadza sie z powrotem spaliny, za to ma pozytywny wplyw na srodowisko...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MMM Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Mam powyrywane wężyki od elektro zaworu przy egr itd. Może mi ktoś wyjaśnić gdzie je znajdę w silniku i ten egr??? Miałem wczoraj auto na oględzinach u mechanika i on mi te powyższe przyczyny znalazł.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ... w Y17DT (Isuzu) EGR znajdziesz na końcu rurki (u mnie jakby miedzianej) wychodzącej z kolektora wydechowego. Dochodzi do niego również powietrze z turbiny. Całość jest na kolektorze ssącym. W podpisie masz 1.7DTI a zdjęcie dajesz innego silnika?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MMM Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor fotki pisał że to silnik taki jak w mojej Astrze a tu masz. Czyli to ten z tym czarnym gumowym dużym wężem tak? Ciekawe wczoraj testowałem auto przy 120km.h. lampka awarii mi się nie odpaliła pocisłem do 140km. h. no i ją ujrzałem. Czy ciężki jest dostęp do wymiany tych przewodów, bo od góry pod maską ich nie widzę, pewnie są na samym dole gdzieś w trudno dostępnym miejscu?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 tak wygląda   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MMM Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 bodom dziękuje ci za pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzej_m55 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 MMM, jeśli mogę popraw wcześniejszy post bo nie piszemy dużymi literami to oznacza krzyk ''regulamin''   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MMM Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Proszę bardzo zmieniłem. Czy egr jest dostępny od góry silnika? [ Dodano: Nie Kwi 19, 2009 13:24 ] Już jestem po czyszczeniu EGR no i oczywiście jeden wężyk na trójniku był odczepiony, po teście auta do prędkości 120-160km/h auto śmiga jak nowo narodzone. Dla tych którym coś takiego się stanie z EGR i wężykami umieszczam fotki poniżej dla pomocy i bliższego rozeznania.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi