Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

przerabialem anglika i po zlozeniu okazuje sie ze nie odpala silnik a kontrolka komputra,mryga czaly czas po wlaczeniu zaplonu ,co to moze oznaczac.chcialem z czytac kody bledow ale nie da sie bo tak samo mryga.z góry dzieki

https://forum.opel24.com/topic/3434-po-w%C5%82aczeniu-zaplonu-w-mryga-kontrolka-od-komputeravectra-b/

Gość Anonymous

Szukaj pod nazwą (chyba) OpelTech / interfejs diagnostyczny >> jak juz wspomnialem mam takie cacko i jestem b. zadowolony.

Niemoge Ci nikogo polecic, bo bylaby to reklama ;)

poprawiłem /andrzej_m55

Gość Anonymous

problem polagal na tym iz immobilizer blokowal mi kompa i w takim przypadku z czytywanie kodów jest niemozliwe.odblokowalem go przez zlaczenie klem z soba i pozostawienie i na kilka min.a jezeli chodzi o czytanie kodow to po co tracic kase jezeli mozna zmostkowac 2 przewody w kosce diagnostycznej i z czytac kody z kontrrolki

Gość Anonymous

po co tracic kase jezeli mozna zmostkowac 2 przewody w kosce diagnostycznej i z czytac kody z kontrrolki

Tylko że mostkiem niepokasujesz sobie błędów - niewiem czy to dla Ciebie istotne

z tego co slyszalem to samo powinno sie kasowac przez rozlaczenie klemy

Pod warunkiem, że ustarka naprawiona i to nie błąd jaśków.

Gość Anonymous

Jakby to było takie proste (zdjęcie klemy), to niebylyby potrzebne stacje diagnostyczne (a chłopaki pewnie już dawno o tym pomyślały, żeby doić kasę przez wieeeele lat). Zdjęcie klemy powoduje RESET kompa, ale nie kasowanie błędów, w każdym bądź razie nie wszystkich !!

Tu cyctat skopiowany z innego forum:

"WITAJCIE Chciałem się zapytać którą klemę się odpina w celu zresetowania kompa. Silnik c16nz. z góry dzięki. Jak długo czekać?

-z tego co wiem z wlasnych doswiadczen to ''minus''

-w zasadzie to obojetne jaki model ale ogolnie przyjete ze ''MINUS'' takze smialo mozesz ale dlaczego chcrsz resetowac

-ZAłłożyłem nowego krokowca idalej pokazuje 35

-a resetowales juz

-już resetowałem"

sam też już kilka razy spotkałem taki objaw :roll: ale jeśli tobie "pomoże" samo zdjęcie klemy - to się "TU" pochwal, i pochwal się też problemem z którym walczyłeś.

Wywaliłem niepotrzebne pogrubienie i kolor // mod