Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwość zregenerowania zagłówka? Jeden otwór w ktory wchodzi zagłowek jest rozchylony - zagłówek luźno goni po jednej stronie, drugi otwor jest w porządku, trzyma mocno metalowy długi bolec zagłówka. Ta metalowa tulejka w którą wciska się bolec zagłówka jest pęknięta - rozchylna, czy można to jakoś naprawić?

https://forum.opel24.com/topic/36714-uszkodzony-zag%C5%82%C3%B3wek-poszerzony-otw%C3%B3r-w-kt%C3%B3ry-wchodzi/

Nie da sie naprawic, to trzeba wymienić.

Zobacz sobie jak to wygląda

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

ja37: O super zdjęcie, teraz rozumiem co tam ma być w środku, widocznie tam gdzie mam zrypany nagłówek nie mam wogóle tych wkładek rurek plastikowych długich na Twoich zdjeciach. Jak fachowo się nazywa te rurki plastikowe w które wchodzą zagłówki bo chciałem je zamówić (znasz źródło nowych?).

Drogi kolego czy wiesz może gdzie mam poczytać na temat naprawy oparć foteli kierowcy i pasażera oraz miejsca gdzie się siada pupą? Fotele drgają jak się moszczę, wyciągam, ruszają lekko na boki jak się prostuję i mają gdzieś luz kilka mm. Druty/szyny są do podgięcia czy w takich przypadkach nie jest to naprawialne i wymienia się całe fotele?

Klikam pomogł za każdym razem, konto rośnie nie do pobicia :help:. Astrę kupiłem za 1200 PLN (bez gazu) jest ładna i nie zardzewiała, ma progi zrobione, dół zrobiony i mały boczek malowany wyklepany (wiocznie uderzony) ale dużo kosmetyki, dużo prostych spraw do zrobienia własnymi siłami, przy okazji chcę się nauczyć od Was procedur naprawy. Potem będę doradzał innym.

gdzieś u mnie chyba leżą resztki takiego fotela , jak znajdę to wsadzę w kopertę i CI wyślę , bo wątpię, żeby to było do kupienia nawet w ASO ...