Skocz do zawartości

Dymi na biało z wydechu , ubywa płynu co robić ? Opel corsa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem mianowicie dymi mi z rury na biało na poczatku nie zwracałem uwagi myślałem że to z zimna tak dymi ale patrzylem na inne auta i u mnie bardziej to widac , od pewnego czasu ubywa płynu w zbiorniku wyrównawczym . Znajomy mówi mi że to uszczelka pod głowica. moje pytania sa nastepujące :

1. jesli to uszczelka to jaki jest koszt czesci i robocizny bo sam tego nie zrobie.

2. czy warto to robić czy kupić silnik i wymienić bo ten ma 200 tyś przejechane (tak przynajmniej wskazuje kupiłem jak miał 168 tyś ) i czy rozrzad ze starego bedzie pasował ?

prosze o pomoc w tej sprawie :wink:

https://forum.opel24.com/topic/37146-dymi-na-bia%C5%82o-z-wydechu-ubywa-p%C5%82ynu-co-robi%C4%87-opel-corsa/

1. Koszt robocizny zależy od mechanika.

Miałem taki sam silnik i za wymianę UPG i wszystkiego co z tym związane płaciłem 500 złotych (dwa lata temu).

2. Jeśli masz dobry silnik to nie ma sensu go wymieniać, możesz trafić na trupa.

200 tys. km to nic wielkiego, jeśli silnik był dbany to spokojnie przekroczy 300 tys.km.

własnie silnik mi nie wygląda na dobry :) nie wiadomo czy ktos tego nie kręcił

dodano

właśnie chyba zatarł się silnik , wczoraj wymienialem olej i uszczelke ta pierwsza od dekla dzis zona o 18 chciala odpalic auto po pracy i nawet nie drgneło :wink: nie kreci nic jak sie przekreca kluczykiem to swiatlo przygasa w środku przy otwartych drzwiach :beer: i rozrosznik tyknie raz i tyle i cisza :D grubo :beer: prosze o pomoc co to moze być :wink:!!

scaliłem/daro

mam diagnoze zobaczylem kartke jaka mi idiota przypiol po zmianie i pisze na niej castrol syntetyk czyli mi z semisyntetic na syntetic wymienił czyli jest xxxxx bo teraz mi go pewnie xxxxx na swiece i układ zapłonowy i dlatego iskry nie ma i nawet nie kreci mozliwe to :D i jak zarzadac zwrotu pieniedzy w takiej sytuacji ?? :wink:

bo to bede musial kilka razy pewnie czyscic ??

/kic prosze pisac z kultura...

No to jak po kartce wydajesz diagnoze, co do stanu silnika, to powodzenia życze.

nie kreci nic jak sie przekreca kluczykiem to swiatlo przygasa w środku przy otwartych drzwiach :lol: i rozrosznik tyknie raz i tyle i cisza

Może na wstępie zainteresuj się akumulatorem,stanem klem,masą i tak jak pisał rafaln1, rozrusznikiem.

mechanik stwierdził uszczelke pod głowicą za przyczyne robocizna 500zł . i jeszcze uszczelniacze ma kupic . Corsa do odbioru w środe napisze co i jak po naprawie . :hyhy:

• 2 tygodnie później...

naprawiona Corsa smiga elegancko http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif , jeszcze strumiennice założył i jest gites . http://forum.opel24.com/public/style_emoticons/default/biggrin.gif