1.4 60 KM 8v C14 NZ kadett nie chodzi na dwóch garach
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość kubas
Witam!
Mam problem z moim autem. Po uruchomieniu silnika pali jakby na 3 gary. Nie ma różnicy czy silnik jest ciepły czy zimny. Przerywa na biegu jałowym jak i podczas jazdy.
Wymieniłem przewody WN, świece, kopułkę, palec i cewkę i nic nie pomogło.
Czy może to być wina modułu zapłonowego? (Ten pod cewką).
Proszę o pomoc!!!
Silnik: 1.4i C14NZ + LPG
Przerywa na benzynie i na gazie.
-
Przez Harry
Witam, jak ktoś mi powie co jest z moim kadetem to stawiam porządny browar.
podczas jazdy gdy delikatnie wciskam gaz to jest wszystko OK, gdy jednak wcisnę mu do oporu to szarpie jak głupi. Tak się nie da jechać. Stało się to po wymianie silnika z C13NZ na C14N. Filtr paliwa jest nowy, świece i przewody też. Jeśli nikt niema pomysłu na to to będę zmuszony się z nim rozstać.
Zmieniłem tytuł na zgodny z regulaminem, kangur to żyje w Australii, nie nadaje się do nadawania tytułu tematom na forum/rafaln1
-
Przez Bols
Witam ponownie Nie dawno zauważyłem mały problem z rozgrzaniem samochodu ... co dzień jeżdżę samochodem po 20 km w 1 stronę (rano 10 min max) wracam z pracy około 30min. czasem więcej i samochód nie może zagrzać się do temperatury (Połowy skali na desce rozdzielczej) ledwo co dochodzi do końca niebieskiego pola ..... Tak jest zima ... Ja wiem że mały dystans robię ale parę tyg temu jechałem autostradą A4 z Legnicy do Wrocławia i temperatura tak samo dochodziła do końca niebieskiego pola .... latem spokojnie wiatraczek włącza się i chłodzi silnik .... Wydaje mi się ze termostat szlak trafił i moje pytanie brzmi gdzie on znajduje się czy samemu da rade wymienić go bez większych problemów?
Opel kadett 1.4i 44kw 91r
Pozdrawiam Grzesiek
Dodałem typ silnika w tytule/ andrzej_m55
-
Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
Rekomendowane odpowiedzi