Skocz do zawartości

Raz pali, raz nie ... dlaczego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Robert1974

Proszę o pomoc - może ktoś miał takie same problemy jak jaz moja Astrą 1,7 diesel oplowski. W warsztatach podpinają pod kompa ale nic nie wychodzi, zero błędów ...

Wytlumacze co sie dziej.Od 2-3 miesiecy moja astra robi numery , co kilka dni nie moge jej odpalic dopiero po godzinie laskawie odpala.

Wymienilem akumulator,rozrusznik sprawdzilem swiece i wszystko jest ok.

Auto zachowuje sie bardzo dziwnie , jezeli jade gdzies blisko (do 10-15 minut) to wszystko jest ok, problem pojawia sie gdy pojade gdzies dalej wtedy gdy dojade na miejsce i wylacze silnik , nie moge jej odpalic( jest prad ,wszystko dziala ,kreci ale silnik nie zaskakuje, jakby brakowalo paliwa albo iskry ,nie wiem slabo sie na tym znam.) musze zaczekac okolo godziny i wtedy odpali.

Dziwne jest to ze gdy wylacze silnik i sprobuje ponownie zaplaic po okolo 1-3 minuty to auto odpali , ale gdy probuje potem to juz kicha moge zapomnie,musze zaczekac godzine i wtedy mi sie udaje.Dodam , ze takie numery nie robi zawsze tylko czasami sredni 2 razy w tygodniu.

Mechanicy mowi zeby przyjechac wtedy gdy nie pali,probowalem 4 razy i zawsze gdy przyjezdzam do mechanikow to wszystko jest ok.

Potem w tym samym dniu albo na drugi odwal ten sam numer.

Mam taka prace , ze duzo jezdze i te godzinne postoje doprowadzaj mnie do szalu.

Prosze ,jezeli ktos ma jakis pomysl co sie dziej z moim autem , to bede wdzieczny za kazda sugestie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Robert1974
reg. 3/1 - nie pisz z capsem ....

https://forum.opel24.com/topic/41919-raz-pali-raz-nie-dlaczego/

Gość Kamilwsp

Robert1974, zainwestuj w samostart hehe, to prysniesz i nie bedziesz musial czekac godzine :) A na powaznie to najlepiej zamontowac przed pompą jakies wezyki przezroczyste to przynajmniej bedziesz widzial czy to wina paliwa czy bardziej elektroniki.

Edytowane przez silvo44
zbędne jest cytowanie całego postu - korzystaj z cytowania selektywnego ...

https://forum.opel24.com/topic/41919-raz-pali-raz-nie-dlaczego/#findComment-386570