Skocz do zawartości

1.7 DTI ISUZU - pali tylko zimny, brak błędów na komputerze PILNE!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marta7771

A gdzie ty widziales warszta co dysponuje sprzetem do naprawy tych pomp. Koszt maszyny do ustawienia pompy powali nie jednago na kolana.

http://www.e-podlasie.pl/wizytowka/serwis_diesel_zaklad_naprawy_pomp_wtryskowch_i_wtryskiwaczy_andrzej_zajkowski_164232.html

Wg mnie sterownik pompy wtryskowej, za silnikiem, w miarę łatwy w demontażu - trzeba wykręcić 4 śruby, naprawa to około 200-300 złotych,

pozdrawiam

Wyświetl postUżytkownik wesol dnia 17 czerwiec 2011 - 20:36 napisał

A gdzie ty widziales warszta co dysponuje sprzetem do naprawy tych pomp. Koszt maszyny do ustawienia pompy powali nie jednago na kolana.

http://www.e-podlasi...ski_164232.html

To serwis boscha nie zaklad mechaniczny czy ASO. To ja wiem ze no tez dobry serwis Bosch Bojarski gdzie dawalismy do sprawdzenia, naprawy pompy i wtryski robia rozne rzeczy. Jako ciekawostke dodam tylko ze o ile naprawiali pompy wtryskowe to samo sprawdzenie wtryskow CR reczje im nie wychodzilo. Wiem jakie sa ceny sprzetów do napraw, sprawdzania pomp i wtryskow i powiem z ejest to suma astronomiczna i watpie zeby jakis serwis kupil to za pieniadze na wlasny uzytek bo zwróci im sie to za jakies 300 lat.

Gość marta7771

To serwis boscha nie zaklad mechaniczny czy ASO. To ja wiem ze no tez dobry serwis Bosch Bojarski gdzie dawalismy do sprawdzenia, naprawy pompy i wtryski robia rozne rzeczy. Jako ciekawostke dodam tylko ze o ile naprawiali pompy wtryskowe to samo sprawdzenie wtryskow CR reczje im nie wychodzilo. Wiem jakie sa ceny sprzetów do napraw, sprawdzania pomp i wtryskow i powiem z ejest to suma astronomiczna i watpie zeby jakis serwis kupil to za pieniadze na wlasny uzytek bo zwróci im sie to za jakies 300 lat.

Ty to na bank Boscha? Bo nigdzie nie figurują jako Boscha, na bacieczkach wiem, że Rycar figuruje i coś tam jeszcze, ale nie ten gość, zresztą ja nei wiem po mechanikach sie nie ciagalam poki diesla nie mialam, ale nie tylko Bosch pompy regeneruje, a do tego gościa wiem, ze duzo ludzi wozi co nie z Sokółki itp.

mam sprawną pompę jak by ktoś potrzebował,wtryski i inny osprzęt z silnika którym jęzdziłem dlatego wiem co mogę zaoferowac

agat-auto@wp.pl

515412728

Gość fan_dieseli

mam sprawną pompę jak by ktoś potrzebował,wtryski i inny osprzęt z silnika którym jęzdziłem dlatego wiem co mogę zaoferowac

agat-auto@wp.pl

515412728

Na ile sobie cenisz tą pompe, sprawna , nie leje z TCV , dajesz gwarancje i skąd jesteś ?

Silnik po jakim przebiegu, tylko bez ściem.

Może być na PW

Gość marta7771

Więc dziś dzwonili z tego serwisu diesla, wbrew pozorom wcale nie tak drogo tam :) bo za rozrząd, filtry i czujnik połozenia wału, tak koledzy to był czujnik położenia wału, policzyli lekko ponad 1000.

Gość fan_dieseli

Więc dziś dzwonili z tego serwisu diesla, wbrew pozorom wcale nie tak drogo tam :) bo za rozrząd, filtry i czujnik połozenia wału, tak koledzy to był czujnik położenia wału, policzyli lekko ponad 1000.

Marto czyli sterownika i pompy nie ruszali?

Komputer pokazywał Ci jakiś błąd?

Gość marta7771

jak wyzej pisalam komp bledów nie pokazywal, a metoda gaz i hamules pokazywala wlasnie czujnik polozenia p335 i coś jeszcze, ale nei wiem co, a komp nic nic

Gość marta7771

Dziś odebrałam auto, faktycznie oni coś z Boschem mieli wspólnego, ale cena oka, ogólnie jak dzika odpalałam ciepłego i gra gitara, jeden minus, że zderzak wysyfiony i nie wyczyścili go, ale poza tym luz, tylko tankować tankować, jeździć jeździć :)