Skocz do zawartości

Gaśnie data w TIDZIE po włączeniu świateł

Rekomendowane odpowiedzi

witam

nie wiem już co jest grane

po włączeniu świateł po chwili gaśnie data na tidzie,

radio mam zmienione na kenwooda, lutowałem już zimne luty w tidzie, przeciąłęm kabelek od anteny automatycznej a dalej to samo co może być przyczyną??

proszę Was koledzy o pomoc

https://forum.opel24.com/topic/4457-ga%C5%9Bnie-data-w-tidzie-po-w%C5%82%C4%85czeniu-%C5%9Bwiate%C5%82/

Ja mialem dokladnie to samo, a teraz jest juz gorzej by resetuje mi sie zegar jak wyłączam zaplon. Po ponownym podlaczeniu mam 1 stycznia 1992 roku :)

Póki co nie chce mi sie nic z tym robic.

Aha, radio tez mam Kenwooda

tak sie dzieje tylko po włączeniu świateł ? czy po włączeniu np. radia też? i czy gaśnie tylko data czy cały tid?

mialem taki sam przypadek w asterce c 14 nz i wyjąlem na chwile sterownik do swiatel (znajduje sie na nadkolu od srodka samochodu po stronie pasazera) pomoglo wiec tez moze sprbuj tak zrobic

• 5 miesięcy temu...
Gość Anonymous

witam wszystkich jestem nowy wiec jesli truje znow na ten sam temat to sorki ale ja mam calkiem inny problem mam tida ale po wlaczeniu swiatel moj tid gasnie pod pewnym katem widac ze chodzi ale bez podswietlenia i za cholere nie moge podpiac orginalnego radia Tid nie pokazuje jakiejkolwiek aktywnosci radia poradzcie mi co moze byc bo przekopalem google i przeruzne fora dotyczace tego tematu i niemoge dac sobie rady POOOOOOOOMMMMMOOOOCCCCYYYYY

P.S Zapomnialem dadoac ze przelutowalem zimne luty a i tak to nic nie dalo

i niemam regulacji podswietlenia deski rozdzielczej wiec nie jest chyba podswietlenie przyciemnione

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous
Gość Anonymous

dzieki za schemat tego sterownika ale to nie rozwiazuje mojego problemu chyba bede musial sam cos pokombinowac bo coraz bardziej mnie to wkurza a rozwiazania problemu jak nie bylo tak niema ale czekam na jakies propozycje