Skocz do zawartości

zaniżony kosztorys, czy mam prawo sie odwołac?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tyczyło to "młodego" auta,

w przypadku aut 10 czy więcej letnich sprawa już nie jest tak łatwa.

W wielu miejscach choćby i w sieci można natknąć się na info, iż szansa na takową "dopłatę"

czyli za utraconą wartość rynkową jest do wyrwania ale najlepiej w przypadku aut nie starszych niż 5-lat.

Czym auto starsze tym szanse na takową maleją.

"czyli za utraconą wartość rynkową jest do wyrwania ale najlepiej w przypadku aut nie starszych niż 5-lat.

Czym auto starsze tym szanse na takową maleją."

Tak ale przed wypadkiem wartość mojego opla to 9,5-10 tys a teraz to pewnie z 5 tys wiec poniosłem w pewien sposób nie z mojej winy stratę majątkowa

• 3 tygodnie później...

Wtrącę swój wątek do tematu. Gość mi wjechał w tył na parkingu i nieźle rozpiździł lewą stronę. Błotnik miałem już raz naprawiany, widać teraz szpachlę, miejsca spawów i rudą. Czy rzeczoznawca może mi zaniżyć koszty naprawy? Boję się że dadzą mi gó... nie pieniądz i nie starczy nawet na profesjonalną naprawę.

Edytowane przez M4ndarkus

• 3 tygodnie później...

Wtrącę swój wątek do tematu. Gość mi wjechał w tył na parkingu i nieźle rozpiździł lewą stronę. Błotnik miałem już raz naprawiany, widać teraz szpachlę, miejsca spawów i rudą. Czy rzeczoznawca może mi zaniżyć koszty naprawy? Boję się że dadzą mi gó... nie pieniądz i nie starczy nawet na profesjonalną naprawę.

I jak było z odszkodowaniem? Brali pod uwagę to że element uszkodzony w wyniku obecnej kolizji był wcześniej naprawiany/skorodowany?

• 2 lata później...

Panowie jeśli ktoś chciałby zweryfikować swój kosztorys czy należy się jakaś dopłata proszę o kontakt. Fachowo zajmuję się dopłatami do kosztorysów.

kontakt

menik252@wp.pl

697-401-247

Panowie jeśli ktoś chciałby zweryfikować swój kosztorys czy należy się jakaś dopłata proszę o kontakt. Fachowo zajmuję się dopłatami do kosztorysów.

kontakt

menik252@wp.pl

697-401-247

Proponuję poczytać o firmach które zajmują się "profesjonalnie i fachowo" odszkodowaniami żeby potem nikt nie płakał że nie ma odszkodowania i jeszcze musi płacić "expertowi"...

Dobrze że firma DRB istnieje od 5lat a nie od dziś tak jak konto na forum...

Powodzenia