Gość radmax Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam.Zirytowany brakiem ulubionej muzyki wymieniłem sobie laser. Model lasera to SF-C20 Wcześniej próbowałem czyścić ale nie dawało to oczekiwanego rezultatu. Po wymianie wszystko idealnie działa. Odtwarza CD oraz MP3. Sam laser nie jest drogi a i wymiana nie jest specjalnie skomplikowana tak, że jeśli macie problemy ze słuchaniem ulubionej muzyki jest to najpewniej wina wypalonego lasera. Poniżej porada jak zrobić to samemu. Wymiana lasera napędu CD w CD70 NAVI.pdf Edytowane 3 Lutego 2013 przez radmax   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Faktycznie prosta sprawa. A możesz napisać gdzie zakupiłeś czytnik optyczny (laser) ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radmax Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) Kupiłem tutaj za 40 zł https://kazpol.sklep.ogicom.pl/ Ale były jeszcze tu http://www.scalaki.pl/?site=kontakt i tu http://www.bajansklep.com.pl/sklep/i7535 Edytowane 24 Listopada 2011 przez radmax   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jkaczmarek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam. Hej RADMAX. Dzięki za zlokalizowanie typu lasera. Czy orientujesz się czy napęd od cd30 mp3 pasuje do cd70 navi? A może możesz się dowiedzieć. Bardzo proszę o pomoc bo po wymianie lasera nadal nie odtwarza płyt. Pozdro.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruzia Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 WItam Wymieniłem laser i nie działa nic, wyrzuca płyty z informacją "cd invalid". Gdzie mogłem popełnić błąd ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radmax Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A zerwałeś zworkę z nowego lasera ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruzia Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam. Zirytowany brakiem ulubionej muzyki wymieniłem sobie laser. Model lasera to SF-C20 Wcześniej próbowałem czyścić ale nie dawało to oczekiwanego rezultatu. Po wymianie wszystko idealnie działa. Odtwarza CD oraz MP3. Sam laser nie jest drogi a i wymiana nie jest specjalnie skomplikowana tak, że jeśli macie problemy ze słuchaniem ulubionej muzyki jest to najpewniej wina wypalonego lasera. Poniżej porada jak zrobić to samemu. WItam Wymieniłem laser i teraz nic nie działa, płyta się nie obraca i wywla ją z informacją "cd inwalid", gdzie mogłem popełnić błąd ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruzia Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A zerwałeś zworkę z nowego lasera ? a jak to zrobić?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruzia Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 a jak to zrobić? gdzie jest ta zworka i jak wygląda, bo własnie porównuję stray i nowy laser i nie widzę chyba żadnej różnicy   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radmax Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Drugie zdjęcie na stronie piątej poradnika. To taka kulka z cyny którą trzeba delikatnie zerwać. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez radmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi