Gość przemekb22 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) No właśnie u mnie niestety nie ma czegoś takiego, jak u Ciebie luk2009. Czułość przepustnicy pozostaje bez zmian. Próbowałem zrobić to, o czym pisałeś. Żadnych zmian nie zaobserwowałem. Zastanawia mnie, po co ten przycisk z dumnym napisem "sport" skoro nic to nie wnosi u mnie poza wyłączeniem ESP Pozostaje chyba wpiąć op-coma i sprawdzić czy wszystko jest ustawione, jak powinno. Na innym forum czytałem, że jeden z kolegów w 1.7 miał to samo Mam chyba jakiś tryb sport limitowany w istocie bez trybu sport Edit. 31 maja br. Temat się rozwiązał. Poszperałem w internecie i na jednym z rumuńskich forów problem przycisku sport jest bardzo dobrze opisany. Jego posiadanie nie zawsze decyduje o tym, czy przepustnica szybciej będzie reagować na ruchy pedału gazu. Można mieć IDS i to działać będzie zawsze, ale przepustnica już nie. Tak samo wyłączenie ESP - będzie działać. Nie wiem dlaczego tak jest, ale widocznie producent tak przewidział. Z drugiej strony, co to za różnica, czy wciskam gaz troszkę czy do podłogi - efekt ten sam. Poniżej lista silników, które widzą i nie widzą fabrycznego sporta. Pozdrawiam.(Pisownia oryginalna z rumuńskiego forum)Da, la masina ta se poate. Motoarele la care ECU stie de buton Sport sunt: Diesel: Z19DT*, Z13DTH Benzina: Z16XEP, Z16XER, Z18XE CAN, Z18XER, Z28NE*, Z20LEL/LER/LEH... Motoare la care ECU NU STIE de buton Sport: Diesel: Y17DT*, Z17DTL/H, Y20DT*, Y22DT*, Y30DT, Z30DT Benzina: Z10XE, Z12XE, Z14XE, Z16XE, Z18XE pre-CAN, Z20LET, Z22* Edytowane 31 Maja 2014 przez przemekb22   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/4769-astra-iii-przycisk-sport/page/3/#findComment-539215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi