Skocz do zawartości

Kontrolka AIR BAG i Napinaczy czemu gasnie skoro ich brak???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GrandMaster

no może i masz rację, z tego co macałem te wtyczki pod siedzeniami to są podłączone. ile w aso wezmą za podłączenie kompa (wykasowanie błędu), i sprawdzenie wszystkiego? u mnie w mieście nie wierzę "specom" i nawet za bardzo nie wiem kto by to zrobił.

Edytowane przez GrandMaster

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość GrandMaster

ahhh 150zł to mega przesada. myślałem że wezmą z 50zł max za lokalizacje i naprawę. będę musiał kogoś poszukać u mnie na wsi,

uzupełniłem profil. jestem z Kętrzyna woj. W-M. jak znacie kogoś z okolicy dajcie znać.

możecie mi pomóc jak tą kostkę podpiętą pod siedzeniem do puszki odpiąć? jest ona okrągła wetknięta, wsunięta...nie wiem sam. zazwyczaj sobie radzę z takimi rzeczami.

50-100 to kasuje zwykly warsztat tylko za podlaczenie i diagnoze

usuniecie usterki to moze byc grubsza sprawa a nie samo wykasowanie bledu

Gość GrandMaster

dziwne jest to, że usterka pojawia się w trzech różnych objawieniach. może to te mrozy tak zadziałały.

łatwiej jest wyciągnąć fotel i delikatnie odłączyć kostkę czy próbować kostkę odłączać na czuja (nie wiem jak ją wypiąć.

post-20326-0-10649100-1391030328_thumb.jpg

W instalacji poduszek nawet jak usuniesz awarię to kontrolka nie zgaśnie.

Do tego nie masz żadnej pewności że to w obwodzie napinaczy.

przez takie odpinanie na "czuja" możesz jeszcze dodatkowych problemów narobić.

Edytowane przez Kacper

Gość GrandMaster

zgadza się, usuwając usterkę muszę i tak pod kompa podpinać. jednak najpierw wolałbym posprawdzać i ew tylko skasować błąd. zawsze wyjdzie taniej niż, kasacja, a następnie przy niepowodzeniu szukanie z bijącym licznikiem $