Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Wiem, że już było sporo takich tematów i pewnie ktoś mnie posądzi o spam ale pisze tutaj z prośbą o pomoc i poradę ponieważ nie chce wpakować tysiąca w naprawe czegoś co być może jest dobre.

Mianowicie:

Posiadam astre II silnik 2.0 DTI 101KM. Przebieg 198 000km. Problem polega na tym, że gdy jadę przykłądowo na autostradzie powyżej 140km/h (tyle w sumie max auto daje przy spalaniu 10L/100km, obroty 4000 bieg 5.) asia traci moc i sama się zatrzymuje, zaświeca się check i jak puszczę pedał gazu to gaśnie. Mam kabel OBD więc wyszło mi, że mam błąd 1220. Z początku odczytywałem błąd p1630, a potem już tylko p1220. Domyślam się, że to będzie pompa ale nie jestem pewny. Czy możecie mi doradzić co to może być ewentualnie innego? Bo słyszałem, że pompa pada to auto już nie odpali. Ogółem astra stała się wolniejsza, 3-4tys obrotów to jest max co można z niej wycisnąć. Co mogę sprawdzić by być pewnym awarii pompy? Myślałem też, że może coś z turbiną?

Przy wolniejszej jeździe check się jeszcze nigdy nie zapalił, dopiero gdy cisne astre około 140km/h dłużej niż 30 sekund. Ale tak jak wspomniałem wyżej auto nie ma mocy takiej jak powinien mieć.

Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Edytowane przez Nash

https://forum.opel24.com/topic/53546-b%C5%82%C4%85d-p1220-check-zmniejszona-moc/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności