Gość grzeniek77 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam. Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam Astrę II 1,7 DTI, Y17DT , rocznik 2001. W aucie padł sterownik pompy wtryskowej. Sterownik wrócił z regeneracji (naprawiała go firma z Rumii, mam gwarancję z tej naprawy) i auto dalej nie pali. Odpala tylko z plaka, mechanicznie w silniku wszystko jest OK, komputer nie pokazuje błędów. Teraz moje pytanie. Czy jest na forum ktoś, kto mógłby mi pomóc, chciałbym podpiąć na chwilę do swojego auta dobry sterownik gdyż wydaje mi się, że mój po regeneracji nadal jest walnięty. Mam kolegę, który miał identyczną sytuację ze swoją Astrą i po podłączeniu sprawnego sterownika okazało się, że samochód chodzi bez zarzutu. Czytałem kilka opinii na temat tej firmy z Rumii i kilka osób miało kłopoty po regeneracji u nich sterowników.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/54007-sterownik-pompy-wtryskowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDTeam Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam! Akurat w samej Rumi są teoretycznie 2 firmy, które zajmują się głównie tymi tematami, czyli sterownikami, cały - rzekomo - pompami itd. Nie wiem o którą dokładnie firmę akurat Tobie chodzi, ale faktycznie w jednej siedzą jakieś gbury do których w ogólnie nie można podjechać pogadać ot tak choćby o samym problemie, nie pomagają w ew. wymontowaniu części, tylko na wysyłkę, kasa i cześć.. Druga, z tej ja korzystałem- co prawda chodziło o podpinanie się do kompa i w pompę, ale z Panem dało się pogadać, od razu konsultował z kumplami od mechaniki, ot normalny człowiek, co chociaż cień chce pomóc.. Drugi problem z Rumią jest też taki, że adres co prawda podają rumski, ale dłubią w Redzie i na odwrót.. Albo jakiś skłucony kolega oderwał się od 'firmy matki' i rzeźbi na boku.. Ale prawdą jest, że jak dobrze trafisz do Rumi to robią dobrze i ludzie praktycznie z Polski ślą.. Pozdrawiam, HDTeam!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/54007-sterownik-pompy-wtryskowej/#findComment-446791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniek77 Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Już ustaliłem, że starownik jest niesprawny mimo regenaracji, po prostu na dobrym sterowniku auto odpala bez problemu mimo długieg postoju. Kwestia odzyskania pieniędzy za naprawę to jedno natomiast mam pytanie. Gdzie mógłbym kupić niedrogo dobry działający sterownik gdyż mój już nie nadaje się do niczego. Mechanik powiedział, że cyt. "ktoś tak go naprawiał, że pomógł mu się zepsuć". Z góry dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/54007-sterownik-pompy-wtryskowej/#findComment-449509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi