Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem. Otóż przepaliły :D mi sie żarówki w konsoli centralnej w Astrze F Kombi 96r. dokładnie żarówka od sterowania obiegiem wewnętrznym oraz ta po prawej stronie podświetlająca kierunek nawiewu. Już znam sposób wymiany zaczerpnięty ze strony astra.autokacik.pl ale nigdzie nie jest napisany rodzaj tych żarówek. Wiem że są 1,2 lub 2 watowe. Chciałbym iść do sklepu i powiedzieć "dzień dobry chcę taką i taką żarówkę" . Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

koval

https://forum.opel24.com/topic/5513-%C5%BCar%C3%B3wka-do-pod%C5%9Bwietlenia-konsoli-centralnej-astra-f/

w przycisku od obiegu powietrza jest dość nietypowa żarówka, gdyż producent nie przewidział jej wymiany :] jest ona wlutowana na dość długich nóżkach 1,2w powinna wystarczyć ale jak dasz 2w to nie zaszkodzi a będzie świecić mocniej. Pozostałe żarówki sa typowe jak do kontrolek :D

• 2 lata później...
Gość smigaacz

Witam

Piszę z zapytaniem jak zdemontować konsolę deski rozdzielczej tuż nad kierownica Astra F (1993 r.) gdyż przepalona mam kontrolkę świateł mijania i muszę ją wymienić.

Dodam, że dwie śrubki mocujące plastik od góry to żaden problem, ale cały dół siedzi ( jest przytwierdzony) mocno a śrub w ogóle tam nie widzę - pytanie czy są i jak się zabrać do tego ; nie chcę na siłę nic robić aby nie zepsuć. Czy koniecznym jest demontaż kierownicy???

Proszę o wskazówki

Sławek

nie trzeba demontować kierownicy. Opisy demontażu są dostepne w internecie. Ja osobiście jak zobaczyłem ile to roboty to dałem zarobić elektrykowi ???. Przy okazji: skoro wymieniasz żaróweczkę od migaczy to wymień od razu wszystkie do których będziesz miał dostęp.

śrub w ogóle tam nie widzę - pytanie czy są i jak się zabrać do tego

... widać - schylić sie trza ... trzy śruby są pod spodem ... na krzyżak ... powodzenia ... i linkę od licznika sobie odepnij - zegary Ci wyjdą same ... pozdro ...

P.S. Uzupełnij profil ... :beer::beer::beer:

Hmmm, po co rozbierać, jak astra F nie ma kontrolki świateł mijania w zegarach?

Gość smigaacz

słuszna uwaga :) nie wiem czemu zrozumiałem że chodzi o kierunkowskazy :)

kurcze o tym nie pomyślałem; ale wiekszośc aut ma takowe dlatego też wnioskowałem, że jest ona przepalona