Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damian3103

Witam, wymieniałem dzisiaj świece w astrze 1.7 td i po całej sytuacji nastąpił problem :(/>/> już opisuje całe zdarzenie. Trzy świece poszły bez większego problemu, auto wtedy na nich ładnie odpaliło. Ale niestety wziełem się za czwartą, trochę z nią zeszło i się w tym czasie ściemniło. Więc musiałem przestawić auto pod halogen, przekręciłem stacyjkę na zapłon żeby kierownica się nie zblokowała i przepchałem. Miałem odłączony minus przy akumulatorze więc zapomniałem cofnąć stacyjkę na 0 :(/>/> gdy wkładałem czwartą świece to zaiskrzyło, klamra od minusa się styknęła z akumulatorem, poprawiłem żeby więcej tak się nie stało. Gdy wkońcu wkręciłem ostatnią świece przyszła pora na sprawdzenie. Podłaczając klamrę do aku włączył się nawiew w aucie wtedy sobie przypomniałem o przekręconym kluczyku wtedy szybko dałem go na pozycję 0. Następnie podgrzałem świece i chciałem uruchomić silnik, rozrusznik kręcił normalnie a jednak był brak odzewu, jak by nie dostawał paliwa. Pierwsze co sprawdziłem wszystkie bezpieczniki. może to jakiś przekażnik poszedł ? i jeśli to który ? Wszystko prawidłowo podłączyłem wszystkie pozostałe kabelki chyba na swoim miejscu, nic więcej nie ruszałem. proszę o jakieś sugestie i rady co jeszcze mógłbym sam sprawdzić, bo potrzebuje pilnie auto bo nie będę miał jak dojechać do pracy a więc zależy mi na czasie :(/>/> pozdrawiam

Edytowane przez damian3103

https://forum.opel24.com/topic/57639-problem-wymiana-%C5%9Bwiec/

Gość Carlos31

Sprawdz czy pompa podaje paliwo odłączajac jeden z werzykow przelewowych przy wtryskiwaczach przekrec stacyjke aby rozrusznik pracowal i jezeli przewodem przelewowym bedzie lalo sie paliwo to

podaje ,drugim czynnikiem moze byc modul podgrzewania swiec w aluminowej oslonie kolo akumulatora wyglada jak radiartor do procesora a nastepnie przekaznik w skrzynecce kolo filtra paliwa

https://forum.opel24.com/topic/57639-problem-wymiana-%C5%9Bwiec/#findComment-465853