Gość Tomekktm1 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witam wszystkich. Mój problem polega na tym, iż moja astra F nie ma ochoty odpalić. Wyglądało to następująco, wyszedłem do samochodu, odpaliłem i wyglądało wszystko normalnie ale ujechałem jakieś 50 m i nie zauważywszy iż mam ustawione automatyczne przełączanie na gaz, gdy wyjeżdżałem chodziła na benzynie a gdy przełączył się na gaz silnik zdechł na środku drogi. Już nie chciał odpalić, nie mam bladego pojęcia co się dzieje. Pompka paliwa chodzi, słychać jak podaje paliwo i po wykręceniu świec było widać, że są one nim zalane. Świece niby też działają, po wyczyszczeniu sprawdzałem iskrę i jest choć moim zdaniem słaba. Znajomy twierdzi że w świecach z dwoma elektrodami taka powinna być. Proszę o pomoc   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57842-silnik-nie-odpala/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi