Gość michael75 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, silnik to x16sz, pracuje na 2 lub 3 cylindrach, podmieniałem już świece, przewody, cewkę dis, sprawdziłem ustawienie paska rozrządu i problem nie ustapił. Przy dodawaniu gazu słychać przy 4 lub 3 cylindrze takie "terkotnięcie" tak samo podczas jazdy słychać terkotanie, natomiast po puszczeniu nogi z gazu terkotania nie ma. Kable zapłonowe na 3 i 4 cylindrze można całkowicie odpiąć i praca silnika nie zmienia się, telepie całą budą Wałek sprawdzałem nie jest pęknięty. Czy to już moment żeby ściągać głowicę? czy to może być jakiś wypalony zawór? Proszę o rady wczoraj wywaliło błąd 35 ale to pewnie przez to że pracuje na dwóch cylindrach i nierówno pracuje. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez Gość   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/57843-opel-astra-f-16-8v-pali-na-2-lub-3-cylindry-co-to-mo%C5%BCe-by%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi