Gość klinzman Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 A jesteś pewien że nie da się naprawić ? Ja jechał przejeżdzałem przez przejazd kolejowy... wyryp był, trzasnąłem przez korek, niby kontrolka zamrugała... ale zgasła... kawałek dalej zapaliła się i zjechałem od razu na bok. Niestety mechanior powiedział, że silnik zatarty do wurzucenia zatarty. Owszem... panewki się przytarły, ale ... kpl panewek chyba z 70 zł, szlifowanie wału na pierwszy szlif coś ok 100 zł. Czas spędzony w garażu i auto śmiga lata fruwa :-) tak jestem pewny obróciło panewki na wszystkich stopkach a wału nie było tzn. starty na stopkach jednak nie robiłem swap-u (dawca stał za stodołą a tam grząsko było i nie było jak lawetą podjechać ) astra poszła na żyletki i na części a teraz jestem posiadaczem omegi b ;D to je furrrraaa   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/60235-astra-f-swap-silnika-z-16-16v-x16xel-na-14-16v-14xel/page/2/#findComment-483649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi