Gość Dragster Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam użytkowników, tutejszego forum. Posiadam przepiękną srebrną Astrę w Combi z 1999 roku sprowadzoną z Belgii. Auto zakupiłem w 2008 roku. Posiada silnik 1,7 dm3 moc 75 km. Na auto absolutnie nie narzekam, świetnie się sprawuje, nic nie psuje się. Jednak do czasu. Tuż przed świętami silnik zaczął przerywać, momentami gasnąć. Po przekopaniu całego internetu dowiedziałem się o następujących problemach : - Zapchany zawór EGR (został całkowicie wyczyszczony)- Filtr paliwa (wymieniony na nowy) - Czujnik położenia wału (wymieniony na nowy Bosh'a) - Przewody elektryczne. (Wszystkie przejrzałem, nie było żadnego problemu.) Po pierwszym podpięciu do komputera komputer wykazał błąd EGR'u, więc go wymontowałem i wyczyściłem. Przyznam, że warto było. Czuć lepszą moc silnika, jednak nadal przerywa a momentami gaśnie. Byłem u wielu mechaników, większość z nich mówi, że może to być problem z pompą wtryskową lub samym sterownikiem tejże pompy. Gdy oglądałem ceny tych części wąsy mi bardziej posiwiały... Wydałem już kilkaset złotych na naprawę jednak nie przyniosło to oczekiwanych efektów a nie chce wydawać kolejnych złotych w ciemno. Jakie jest wasze zdanie ? Co może być przyczyną tego że silnik nie pracuje tak jak powinien ?P.S Jeśli będzie potrzeba mogę nagrać film z tego jak silnik Astry obecnie przerywa. Pozdrawiam Zbigniew.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/60245-silnik-przerywa-ga%C5%9Bnie-opel-astra-1999r-17-dm3/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi