Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

zapłaciłęm OC i AC więc przy wymianie auta stracę to bo na inne będę musiał zapłacić te składki wiążę się to z wyminaą auta.

dzięki popencjusz za rady możesz mi podesłać jakiegoś linka

czekam więc co mi odpiszą, oczywiście poinformuje wszystkich o tym fakcie.

jesli ktoś ma jakieś cenne uwagi, jakieś doświadczenia bardzo proszę o wpisanie:)

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

zapłaciłęm OC i AC więc przy wymianie auta stracę to bo na inne będę musiał zapłacić te składki wiążę się to z wyminaą auta.

przecież nadpłaconą składkę otrzymasz z powrotem...

przecież nadpłaconą składkę otrzymasz z powrotem...

tez prawda

czyi panowie sugerujecie tylko i wyłącznnie wymianę auta an wolne od wad?

Gość popencjusz

Takie powinno być Twoje stanowisko. Każdy prawnik potwierdzi. Zostałeś oszukany. Salon sprzedał Ci auto wolne od wad. Wada która teraz zobaczyłeś świadczy że powstała w trakcie produkcji. Z uwagi na fakt iż w umowie sprzedaży nie było wzmianki o tej wadzie powinni dokonac wymiany auta. Problem poruszany był kilka razy w wspomianym wcześniej programie tv. Chyba zawsze po interwencji tv dochodziło do porozumienia.

Takie powinno być Twoje stanowisko. Każdy prawnik potwierdzi. Zostałeś oszukany. Salon sprzedał Ci auto wolne od wad. Wada która teraz zobaczyłeś świadczy że powstała w trakcie produkcji. Z uwagi na fakt iż w umowie sprzedaży nie było wzmianki o tej wadzie powinni dokonac wymiany auta. Problem poruszany był kilka razy w wspomianym wcześniej programie tv. Chyba zawsze po interwencji tv dochodziło do porozumienia.

dzieki za odpowiedz tak tez myslalem

oczywiście możesz zostać przy tym aucie, ale po "drobnej" gratyfikacji od ASO

z tym że nie spodziewaj sie przy sprzedaży dużo chętnych...

Niestety samochodu nowego napewno nie da sie ugrac. Rejestracji tez juz nie da sie cofnac. Zostaje malowanie calego samochodu.

A czemu nie da się ugrać nowego innego auto?

Kupiłem towar i żądam żeby był bez wad.

Ciekawe co mi odpowiedzą ale w rękawie mam rzeczoznawcę (Dekra), prawnika, rzecznika praw konsumenta oraz tnv turbo kamera (z nimi rozpoczołem już korespondencję), ewentualnie gazetę ;-)

Tak naprawdę mogą zrobić salonowi i marce niezłą reklamę, ciekawe co powie salon jak przez taką reklamę spadnie im sprzedaż ;-)

Na razie spokojnie czekam na odpowiedź o reklamacji potem podejmę odpowiednie kroki ;-) oczywiście informując salon oraz producenta

A czemu nie da się ugrać nowego innego auto?

Kupiłem towar i żądam żeby był bez wad.

Na razie spokojnie czekam na odpowiedź o reklamacji potem podejmę odpowiednie kroki ;) oczywiście informując salon oraz producenta

dokładnie

no myślę że i nas poinformujesz...