Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam opla astre kabrio nawiew mi w niej działa nawet gdy nie ma kluczykow w stacyjce i zostawiłem nawiew na noc na pierwszym biegu i na drugi dzień musiałem kupic akumulator. Czy to normalne zeby on działał gdzy nie ma kluczyków. Proszę o pomoc

https://forum.opel24.com/topic/6132-problem-z-nawiewem-po-wyj%C4%99ciu-kluczyk%C3%B3w-on-dzia%C5%82a/

na pierwszy rzut oka, to coś ze stacyjką masz nie tak.

Wygląda na kostkę stacyjki.Dopiero co to przechodziłem. Spróbuj odkręcić obudowę , przy stacyjce jest plastikowa kostka , trzyma sie na dwóch śrubkach, albo na śrubce i bolczyku.

Jak wymontujesz to wyjmij kostkę z takiego gniazda do którego dochodzą kable.

Jeśli wentylator przestanie działać to masz winowajcę w garści.

Nowa kostka to 18,50 w jednej z lubelskich firm, w różnych sklepach od 35 do 75 zł.

w serwisie Opla 147zł bez wymiany!!!

Daruj sobie używaną z Allegro- długo nie pochodzi , a , tania ze sklepu jakiś czas na pewno.

Poza tym masz gwarancję.

Możliwe, można by sprobować przełożyć z innego miejsca - byle o takich samych parametrach.

Podobno są takie które pod napięciem łączą , inne rozłączają. Jeśli wetkniesz nie taki to niczego się nie dowiesz.

wiekszosc działa na azsadzie przełacznika elektromagnetycznego. masz racje - w elektromagnesie plynie prad i elektromagnes wlacza lub rozlacza uklad. dzwiedziu, wiesz gdzie masz w astrze przekazniki??

Ostatnio w Zafirze miałem przygodę. Po wyjęciu kluczyka auto było pod prądem. Swiecił wyświetlacz i chodziła dmuchawa. Wyjmowałem po kolei bezpieczniki aż trafiłem na właściwy i wszystko zgasło. Może u Ciebie pomoże. Niestety po tej operacji trzeba wklepać kod do radia.

Dziękuje wszystkim za wypowiedz przekaźniki wiem gdzie mam ale bede mógł dopiero sprawdzic za 2 tygodnie bo jestem poza krajem.