Skocz do zawartości

Jaki radioodtwarzacz do seryjnego nagłośnienia Zafira A 2003r ?

Rekomendowane odpowiedzi

Do 150.

Nowe.

Koniecznie korektor.

Koniecznie USB.

Koniecznie sterowanie w kierownicy.

Takie rzeczy tylko w Erze, jak głosi reklama.

Sam interfejs do opla dedykowany poszczególnym markom radioodtwarzaczy kosztuje ponad stówkę...

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Radio może być używane , interfejs do sterowania zewnętrznego sam sobie dorobię w/g poradnika, radio nie musi miec czytnika cd. Dlatego tez budżet nie jest abstrakcyjny ;]

Edytowane przez cinex

Według mnie jest o tyle, że można zapomnieć o markowym dobrej klasy. Chyba że w używce najniższe modele...

A do 200 zł cos znajdziesz ?

np. cos takiego http://allegro.pl/pioneer-deh-2320ub-i3512737176.html

Edytowane przez cinex

Ja kupiłem to: http://allegro.pl/pioneer-mvh-150ui-usb-iphone-ipod-sklep-promocja-i3476807992.html - nówka. Nie kupuję używanych.

Od ponad 10 lat siedzę tylko i wyłącznie w Pionku i mogę powiedzieć na temat tegoż radia tyle: rewelacja za tą kasę.

Miałem wysokie modele Pionka, wiem jak grają, ten "badziew" po prostu wymiata - mnóstwo opcji, 2 zestawy wyjść RCA, filtry do suba, EQ 5-punktowy, pendrak 8GB z zawartością 1000 utworów a wyszukiwanie po prostu bombowe - po katalogach, po plikach - jak się chce. Bajer za niewielki pieniądz i naprawdę fantastycznie grający.

Gość ASO OPEL Wawrosz Oświęcim

Nie jestem audiofilem ale mogę potwierdzić jakość Pioneera. Miałem w Scenicu - tam też są dobrej jakości głośniki, więc "wymiatało" fajnie, pomimo braku jakichkolwiek "wspomagaczy". Problematyczne jest tylko ustawianie radia - mało intuicyjna obsługa :(

Niemniej, nadal obstaję przy pozostawieniu fabrycznego (zwłaszcza przy tym budżecie) lub poszukaniu fabrycznego, wyższej klasy (są używki na allegro) z wyjściem na zmieniarkę i tam się podłączyć z sygnałem mp3 z urządzenia zewnętrznego. Radio nadal będzie wyświetlać się na wyświetlaczu i będzie sterowanie z kierownicy - a chyba o to chodzi???

Z tymi ustawieniami to kwestia modelu. Jedne są bardziej intuicyjne, inne mniej. Ja osobiście najłatwiej łapię się w Pionkach. Miałem i Clariona i Alpine i Panasonica, ale tam, to dla mnie czeski film był...

Musze przyznać że radyjko jest rewelacyjne. Mam jeszcze jedną prośbę. Powiedzcie mi który przewód z którym trzeba połączyć żeby radio nie traciło pamięci po wyjęciu kluczyka oraz żeby grało po wyjęciu kluczyka ze stacyjki ?