Skocz do zawartości
Gość Zygmunt64

Kadett mi nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie ma wajchy w kabinie to ma automatyczne

czujnik na ecu jest na wtyczke 2 pinowa z tego co pamietam

poszperaj w google

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

na podstawie czujnika wody który już kolega wymienił

albo czujnik w kolektorze ssącym nie wiem cieżko mi zgadywac poniewaz nie wiem jakie to oznaczenie silnika.

 

 

ps. kiedys w moim kancie na zimnym silniku też były podobne cyrki a winowajca był rozrusznik i to nie była wina

bendixa. jak oddalem go do regeneracji to powiedzieli ze eletromagnes jakis był stary

zregenewali i jak ręka odjał

 

  • Zgredzik69
  • a umiesz odczytac te kody ( migowe ) w internecie jest instrukcja wystarczy zmostkowac dwa piny w złączu i zacznie mrugac :)
Edytowane przez przemo222

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zgredzik69

 

na podstawie czujnika wody który już kolega wymienił

albo czujnik w kolektorze ssącym nie wiem cieżko mi zgadywac poniewaz nie wiem jakie to oznaczenie silnika.

 

 

ps. kiedys w moim kancie na zimnym silniku też były podobne cyrki a winowajca był rozrusznik i to nie była wina

bendixa. jak oddalem go do regeneracji to powiedzieli ze eletromagnes jakis był stary

zregenewali i jak ręka odjał

 

  • Zgredzik69
  • a umiesz odczytac te kody ( migowe ) w internecie jest instrukcja wystarczy zmostkowac dwa piny w złączu i zacznie mrugac :-)

Nie odczytywałem jeszcze kodów, ale pewnie bym zajarzył gdybym miał opis.Wątpie czy komp cos pokarze.Bez używania rozrusznika silnik odpala na dotyk z popychu, więc również celuje w to ustrojstwo, przypomniało mi się, że kilka miesięcy temu, wyciekał olej tak dziwnie i sączył się po kablach, kapało na rozrusznik.Usterkę te znalazłem i usunąłem, więc moze teraz ten olej, który tam zalega zrobił robotę.

 

Czytałem na innym forum, że uszkodzony rozrusznik może zakłócać prace elektroniki i że nikt, nie mógł dojść ładu, bo przecież normalnie kręcił.Tak czy inaczej to miałoby sens, najdziwniejsze jest to, że raz odpali na zimnym a raz nie.Ciężko te jego fochy rozszyfrować....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zgredzik69

może to tez byc głupi filterek

 

Przemo, czy jeśli byłby to filterek, to z popychu paliłby a z rozrusznika już nie?

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

przemo222, dnia 25 List 2013 - 20:44, napisał: może to tez byc głupi filterek Przemo, czy jeśli byłby to filterek, to z popychu paliłby a z rozrusznika już nie?

 

 

no wiesz tak własnie było w nexi póki nie zobaczysz jak wyglada to sie nie dowiesz zręsztą filter dużo nie kosztuje a wymienic trzeba co jakis czas :)

 

a wracajac do rozrusznika to rozbieraj tez takie cos mialem albo podmień od kogos lub na szrocie kup z gwarancja na kilka dni jesli nie to .

to powiesz ze zły :)

 

 

a co do kodów :) to w google wszystko jest

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic379131.html

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zgredzik69

 

 

no wiesz tak własnie było w nexi póki nie zobaczysz jak wyglada to sie nie dowiesz zręsztą filter dużo nie kosztuje a wymienic trzeba co jakis czas :-)

 

a wracajac do rozrusznika to rozbieraj tez takie cos mialem albo podmień od kogos lub na szrocie kup z gwarancja na kilka dni jesli nie to .

to powiesz ze zły :-)

 

 

a co do kodów :-) to w google wszystko jest

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic379131.html

 

 

Dzięki za filmik, właśnie tego szukałem, postaram się nagrac i wrzucić tu ( jeśli znajdę gniazdo diagnostyczne) :) Co do filtra, to wiadomo, groszowe sprawy, muszę go jeszcze zlokalizować, jest gdzies w poblizu pompki paliwa?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

złacze diagnostyczne jest chyba w nogach przedniego pasażera :)

a filtr zobaczysz w kanale nie daleko zbiornika po lewej stronie :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zgredzik69

Filterek wymieniony, niżej wklejam filmik z migania kontrolki, może ktoś rozszyfruje?

 

http://youtu.be/DwvjQVPpfr4

 

Właśnie wymieniam kable idące z cewki pod kopułką, praktycznie wszystkie były poprzecierane.Dam znac czy pomogło.Mam nadzieję że po wymianie kontrolka ta pomarańczowa od kompa zgaśnie.

 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

kod błedu 42

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

kod błedu 42 tak jak kolega wyzej napisał :-)

i własnie kod 42 mowi o zbyt wysokim lub braku sygnału z ukladu zaplonowego ( przewody) dokladnie 1/4 te od swiec :-)

takze wymieniaj przewody i wyczysc kopulke sprawdz palec w kopułce

a jak wygladał filterek ?

i jakie masz oznaczenie silnika ? :-)

 

a czy masz moze problemy z obrotami ?

Edytowane przez przemo222

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.