Skocz do zawartości

Kadett mi nie odpala


Gość Zygmunt64

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie ma wajchy w kabinie to ma automatyczne

czujnik na ecu jest na wtyczke 2 pinowa z tego co pamietam

poszperaj w google

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 36
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

na podstawie czujnika wody który już kolega wymienił

albo czujnik w kolektorze ssącym nie wiem cieżko mi zgadywac poniewaz nie wiem jakie to oznaczenie silnika.

 

 

ps. kiedys w moim kancie na zimnym silniku też były podobne cyrki a winowajca był rozrusznik i to nie była wina

bendixa. jak oddalem go do regeneracji to powiedzieli ze eletromagnes jakis był stary

zregenewali i jak ręka odjał

 

  • Zgredzik69
  • a umiesz odczytac te kody ( migowe ) w internecie jest instrukcja wystarczy zmostkowac dwa piny w złączu i zacznie mrugac :)
Edytowane przez przemo222
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zgredzik69

 

na podstawie czujnika wody który już kolega wymienił

albo czujnik w kolektorze ssącym nie wiem cieżko mi zgadywac poniewaz nie wiem jakie to oznaczenie silnika.

 

 

ps. kiedys w moim kancie na zimnym silniku też były podobne cyrki a winowajca był rozrusznik i to nie była wina

bendixa. jak oddalem go do regeneracji to powiedzieli ze eletromagnes jakis był stary

zregenewali i jak ręka odjał

 

  • Zgredzik69
  • a umiesz odczytac te kody ( migowe ) w internecie jest instrukcja wystarczy zmostkowac dwa piny w złączu i zacznie mrugac :-)

Nie odczytywałem jeszcze kodów, ale pewnie bym zajarzył gdybym miał opis.Wątpie czy komp cos pokarze.Bez używania rozrusznika silnik odpala na dotyk z popychu, więc również celuje w to ustrojstwo, przypomniało mi się, że kilka miesięcy temu, wyciekał olej tak dziwnie i sączył się po kablach, kapało na rozrusznik.Usterkę te znalazłem i usunąłem, więc moze teraz ten olej, który tam zalega zrobił robotę.

 

Czytałem na innym forum, że uszkodzony rozrusznik może zakłócać prace elektroniki i że nikt, nie mógł dojść ładu, bo przecież normalnie kręcił.Tak czy inaczej to miałoby sens, najdziwniejsze jest to, że raz odpali na zimnym a raz nie.Ciężko te jego fochy rozszyfrować....

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

przemo222, dnia 25 List 2013 - 20:44, napisał: może to tez byc głupi filterek Przemo, czy jeśli byłby to filterek, to z popychu paliłby a z rozrusznika już nie?

 

 

no wiesz tak własnie było w nexi póki nie zobaczysz jak wyglada to sie nie dowiesz zręsztą filter dużo nie kosztuje a wymienic trzeba co jakis czas :)

 

a wracajac do rozrusznika to rozbieraj tez takie cos mialem albo podmień od kogos lub na szrocie kup z gwarancja na kilka dni jesli nie to .

to powiesz ze zły :)

 

 

a co do kodów :) to w google wszystko jest

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic379131.html

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zgredzik69

 

 

no wiesz tak własnie było w nexi póki nie zobaczysz jak wyglada to sie nie dowiesz zręsztą filter dużo nie kosztuje a wymienic trzeba co jakis czas :-)

 

a wracajac do rozrusznika to rozbieraj tez takie cos mialem albo podmień od kogos lub na szrocie kup z gwarancja na kilka dni jesli nie to .

to powiesz ze zły :-)

 

 

a co do kodów :-) to w google wszystko jest

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic379131.html

 

 

Dzięki za filmik, właśnie tego szukałem, postaram się nagrac i wrzucić tu ( jeśli znajdę gniazdo diagnostyczne) :) Co do filtra, to wiadomo, groszowe sprawy, muszę go jeszcze zlokalizować, jest gdzies w poblizu pompki paliwa?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zgredzik69

Filterek wymieniony, niżej wklejam filmik z migania kontrolki, może ktoś rozszyfruje?

 

http://youtu.be/DwvjQVPpfr4

 

Właśnie wymieniam kable idące z cewki pod kopułką, praktycznie wszystkie były poprzecierane.Dam znac czy pomogło.Mam nadzieję że po wymianie kontrolka ta pomarańczowa od kompa zgaśnie.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

kod błedu 42 tak jak kolega wyzej napisał :-)

i własnie kod 42 mowi o zbyt wysokim lub braku sygnału z ukladu zaplonowego ( przewody) dokladnie 1/4 te od swiec :-)

takze wymieniaj przewody i wyczysc kopulke sprawdz palec w kopułce

a jak wygladał filterek ?

i jakie masz oznaczenie silnika ? :-)

 

a czy masz moze problemy z obrotami ?

Edytowane przez przemo222
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Zanim założysz temat opisując swój problem, zapoznaj się z naszymi zaleceniami

  • Przeszukaj forum - skorzystaj z wyszukiwarki i przeszukaj forum, być może ktoś omówił podobne zagadnienie,
  • Podaj wersję modelu - nie zapomnij o podaniu wersji modelu auta, którego dotyczy opisywany problem,
  • Oznaczenie silnika - podaj nam jak najwięcej danych, które dotyczą Twojego silnika,
  • Opis problemu - opisz swój problem w sposób zrozumiały dla innych
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.


Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.