Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tam jest chyba nakrętka samokontrująca z drobnym gwintem, a rozmiar to najlepiej suwmiarką.

Jak masz jakiś zaprzyjaźniony warsztat w pobliżu to dostaniesz za "dziękuję" :-)

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość jasperPL

Panowie dziękuje, żeby nie robić jeszcze jednego tematu mam takie pytanie.

Dajmy na to, że podczas postoju wyciekł mi cały płyn chłodniczy, nie zauważam tego, ruszam i jadę, nie widzę nic podejrzanego bo temperatura na wskaźniku się nie ruszy prawda? Bo to temperatura Cieczy której wtedy nie będzie no i może być dupa... ten drugi czujnik też mierzy temp cieczy czy silnika? Jak można się przed takim czymś zabezpieczyć, jedynie czujnik poziomu płynu?

Edytowane przez jasperPL

Czujnik mierzy temperaturę cieczy w silniku. Zwykle są dwa, jeden daje info na zegary a drugi na sterownik silnika.

Jeśli zacznie uciekać płyn to temperatura będzie szła mocno do góry, usłyszysz też prawdopodobnie bulgotanie z nagrzewnicy.

Jak się zabezpieczyć? Sprawdzać raz na tydzień/dwa poziom płynu. Także przed każdym wyjazdem w dłuższą trasę.

Lub jak ktoś woli to może i doinstalować czujnik poziomu.

viki b 2.0 benzynka nie dawala niecierpliwiacych znakow,po okolo12-13 godzinach jazdy najpierw zaswiecila kontrolka oleju ale bylo juz za pozno

Gość jasperPL

Witam zakładam magiel, proszę mi powiedzieć czy mogę posmarować smarem http://photos02.istore.pl/22138/photos/big/13845230.jpg ich zewnętrzną część aby łatwiej nasunać te obejmy i manerwować?

Nie spowoduje to późniejszych kłopotów? Wydaje mi się że smar w niczym tam nie powinien przeszkadzać nawet gdyby był wewnątrz, dobrze myśle?

Edytowane przez jasperPL

Gość jasperPL

Witam, moje ostatnie pytanie w tym temacie, czy śruby o wytrzymałości 5.8 spokojnie utrzymają maglownice? Działają tam duże siły? Proszę o wypowiedź, ponieważ miałem zerwany jeden gwint i musiałem wspawać właśnie ze śruby 5.8 lewe górne mocowanie.. dzięki. Nie ma obaw :P?

Edytowane przez jasperPL