Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj byłem w serwisie dorabiania kluczy z zapasowym kluczykiem.Leżał rok schowany i postanowiłem go reanimować bo miał padniętą baterię.Gość wymienił mi mikrostyk od otwierania i baterię. Po tym zbiegu nie ma komunikacji kluczyka z immo.Wyskakuje błąd 16140.Jak zsynchronizować kluczyk.

Robię jak jest opisane w Dixi Car:

Jak zaprogramować kluczyk po wymianie baterii?

,,Samochód otworzyć kluczem, wkładając go do zamka drzwi. Następnie przekręcić kluczyk w stacyjce, włączyć zapłon (zapalić kontrolki na desce). Zsynchronizowanie nadajnika zdalnego sterowania nastąpi po włączeniu zapłonu.

W starszych modelach, jak Vectra B, Astra II, Omega B, żeby zaprogramować pilot, trzeba wcisnąć przycisk otwierania drzwi na pilocie kluczyka i z wciśniętym przyciskiem przekręcić kluczyk w stacyjce do zapalenia się kontrolek. Trzymać cały czas wciśnięty przycisk na pilocie (aż zgasną niektóre kontrolki na desce).,, Nie pomaga.

Zrobiłem kilka razy jak pisało w instrukcji :

,,Synchronizowanie nadajnika
Po wymianie baterii odblokować
drzwi, przekręcając kluczyk w zamku
drzwi kierowcy. Zsynchronizowanie
nadajnika zdalnego sterowania
następuje po włączeniu zapłonu.,, I też nic.

Co jeszcze mogę zrobić?

A i dodam że po kilku takich zabiegach centralny zamyka i otwiera auto ale auto nie odpala na kluczyku naprawianym a na drugim pali bez problemu.

Edytowane przez adam1954

https://forum.opel24.com/topic/65266-wymiana-baterii-w-kuczyku/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności