Skocz do zawartości

Inny silnik do Astry F

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tygrys4303

Witam !!!

Posiadam Opla Astre F 1,6 8V Cabrio. Chce włożyć mocniejszy silnik potrzebuje info jak silnik tam włożyć naj lepiej i co trzeba zmienić do tego :) . Za wszystkie informacje serdecznie dziękuje :D

https://forum.opel24.com/topic/65328-inny-silnik-do-astry-f/

Gość tygrys4303

Z takim silnikiem auto mi sie nie sprzeda bo za słaby mam go wystawiony już dużo czasu a i cena jest nie duża . A czas mam na przerabianie bo mam jeszcze inne auto . Chęci też są , a kase to stopniowo sie będzie zdobywać nie wszystko na raz :P
Ale przemyśle ten temat jeszcze :)

https://forum.opel24.com/topic/65328-inny-silnik-do-astry-f/#findComment-515764

Gawlak, każdy młody pistolet chce popalić laczka dla szpanu... Pokora to pojęcie raczej nieznane, dość odległe od rozsądku, który przysypany warstwą chęci zabłyśnięcia przed kumplami i lachonami zbyt rzadko się odzywa.

Stąd takie statystyki wypadków. Doświadczenia nie da się nauczyć - trzeba je zdobyć. Najgorzej, jeśli nie słucha się dobrych rad starszych.

Przed 2-3 dekadami, jak ludzie zrobili prawko, to kupowali najczęściej malucha. Ja też prawie 25 lat temu kupiłem jako pierwsze auto kaszlaka. Nie dało się tym piszczeć, nie dało się zapindalać, w sumie mało co się dało, bo nawet bzykanie w lesie kiepsko wychodziło z racji gabarytu pudełka do butów. No ale doświadczenie zdobyte na tej dychawicznej padlinie pozwoliło potem bezproblemowo ogarnąć 1, 2 i 3 poloneza, a potem zachodnich zabawek z mocnymi silnikami.

Dziś za kilka stówek kupuje się furę mającą jebnięcie, a w rękach świeżaka staje się ona wybuchową mieszanką po połączeniu z zerowym doświadczeniem.

Wiem, brzmi moralizatorsko. Ale jako największy swój sukces poczytuję fakt, że nigdy z własnej winy nie jebnąłem w kogokolwiek i mając 24 lata życia miałem już pełną zniżkę na OC.

Naucz się drogi, oklep się trochę w ruchu, nabierz niezbędnego doświadczenia, a potem myśl o mocnym aucie. Te 75 kuni szału nie robi, ale wystarczy w zupełności na normalne korzystanie z auta.

https://forum.opel24.com/topic/65328-inny-silnik-do-astry-f/#findComment-515790